In het kort
3
Hoofdgerecht

Onze diëtist Nienke deelt graag dit recept met je! 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Ingrediënten:

  • 300 gram mager rundergehakt 
  • Kruidenmix (knoflookpoeder, chilivlokken, paparikapoeder, komijn) 1 theelepel per kruid 
  • Snufje peper/zout 
  • 1 ui 
  • 1 rode punt paprika 
  • 250 gram champignons 
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blik 800 gram bruine bonen
  • 1 klein blikje mais 

Materialen: 

  • Hapjespan
  • Snijplank
  • Mes

Hoe te maken?

  • Bak de rundergehakt rul in een hapjespan en voeg naar smaak de kruiden erbij.
  • Pel, was en snijd de ui. 
  • Was en snijd rode puntpaprika en champignons klein.
  • Bak deze een paar minuten mee met het gehakt. 
  • Voeg het blikje tomatensaus toe aan het gehakt-groente mengsel.
  • Giet de helft van het vocht van de bruine bonen weg en voeg de bonen toe.
  • Verwarm dit een paar minuten en voeg als laatste het blikje mais toe.

Eventueel kun je nu nog naar smaak extra kruiden toevoegen.
Lekker om wat rauwkost erbij te serveren. 

Voedingswaarden per persoon:

Kcal 616
Eiwit 46 gram
Koolhydraten 42 gram
Vet 25 gram
Vezels 15 gram
Zout 1,3 gram 
Heb je vragen?
#replace title#