In het kort
4
Lunch, Hoofdgerecht

Onze diëtist Hans deelt graag dit recept met je! 

Wat heb je nodig voor 4 personen? 

Ingredienten:

  • 3 courgettes

  • 1 rode paprika

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 1/2 rode peper

  • 500 ml passata (=gezeefde tomatensaus)

  • 1 bol buffel mozzarella

  • 80 gram Parmezaan

  • Handje verse basilicum

  • 2 tl oregano

  • Peper en zout

  • 2 eetlepels olijfolie

Materialen: 

  • Spiraalsnijder

  • Vergiet

  • Keukenpapier

  • Snijplank

  • Snijmes

  • Ovenschaal

  • Oven

Hoe te maken? 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  • Was de courgettes en draai er met een spiraalsnijder sliertjes van.
  • Leg de courgette pasta in een vergiet en strooi er wat zout overheen.
  • Laat de courghetti goed uitlekken. Ik druk al het resterende vocht eruit met een keukenpapiertje. Het moet zo droog mogelijk worden.
  • Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
  • Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee.
  • Voeg nu de passata toe. Dit is gezeefde tomatensaus. Je kunt het kopen in een kartonnetje. Breng de saus op smaak met de oregano en wat peper en zout.
  • Voeg de courgette pasta toe, meng kort en giet alles in een ovenschaal.
  • Scheur de mozzeralla in stukken en verdeel dit over de pasta. Bestrooi het met Parmezaan.

Voedingswaarden per persoon: 

Kcal 318 kcal
Koolhydraten 10,5 gram
Eiwitten 21,5 gram
Vetten 20,4 gram
Verzadigde vetten 10,6 gram
Vezels 3,3 gram
Zout 2,2 gram
#replace title#