In het kort
-
Ontbijt, Lunch, Hoofdgerecht

EasyPeasy Bananenpannenkoekjes 
 

Wat heb je nodig voor 1 persoon? (ontbijt/lunch)
 
• 1 banaan
• 1 ei
• 1 eetlepel havermout
• Kruiden naar eigen smaak zoals 1 theelepel kaneel of cacao
• 1 scheut vloeibare bak en braad
 
Hoe te maken?
 
• Prak de banaan fijn en meng hier het ei doorheen totdat het een luchtig beslag wordt
• Schep vervolgens de havermout en kruiden naar smaak erdoor
• Verhit de boter in de pan en schenk 3 rondjes van het beslag in de pan
• Bak de pannenkoekjes aan beide kanten mooi bruin
• Serveer met topping naar keuze, zoals een lepel 100% pindakaas, blauwe bessen en wat kokosrasp
 
Voedingswaarden per portie:
Kcal 380 kcal
Koolhydraten 1,6 gram
Eiwitten 11,4 gram
Vetten 18,7 gram
Waarvan verzadigd vet  15,3%
Waarvan transvet 0,8%
Vezels 4,9 gram
Zout  0,3 gram

 

Pompoenpannenkoek 
 

Wat heb je nodig voor 2 personen? (ontbijt/lunch)
 
• 500 gram pompoenblokjes
• 25 gram rozijnen
• 100 gram volkorenmeel
• 2 eetlepels bakpoeder
• ½ theelepel kaneel
• 1 ei
• 100 ml halfvolle melk
• 1 eetlepel zonnebloemolie
 
Hoe te maken?
 
• Was de pompoen en kook het in water gaar met zo’n 10 minuutjes
• Pureer de pompoen met de staafmixer of met een vork
• Doe ondertussen in een andere kom de volkorenmeel, bakpoeder en kaneel door elkaar
• Meng daarna de gepureerde pompoen, ei, melk en rozijnen door het meel mengsel
• Bak in een koekenpan met een beetje olie steeds 3 lepels van het beslag en laat de pannenkoekjes aan beide kanten lichtbruin worden
 
Voedingswaarden per portie:
Kcal 368 kcal
Koolhydraten 44 gram
Eiwitten 14,7 gram
Vetten 11,6 gram
Waarvan verzadigd vet 3,5%
Waarvan transvet 0%
Vezels 8,1 gram
Zout  0,2 gram 
 

Hartige spinaziepannenkoek 
 

Wat heb je nodig voor 2 personen? (hoofdgerecht) 
 
• 100 gram volkorenmeel
• 3 eieren
• 200 ml halfvolle melk
• 2 uien
• 1 teentje knoflook
• 750 gram verse spinazie
• 100 gram champignons
• 3 eetlepels olie
• Kruiden zoals peper en chilipoeder
• 25 gram zachte geitenkaas
 
Hoe te maken?
 
• Doe het volkorenmeel, 1 ei en de helft van de melk in een kom en meng met de garde of met de mixer tot een glad beslag. Meng vervolgens de resterende melk erdoor en laat het zo’n 30 minuten afgedekt rusten.
• Verhit een beetje olie in een koekenpan en schep ¼ van het beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig over de bodem kan uitlopen. Laat de pannenkoek zachtjes bakken tot de onderkant gekleurd en de bovenkant droog is. Keer de pannenkoek om en bak deze nog ongeveer een minuut. Bak op deze manier nog 3 pannenkoeken.
• Pel de uien en de knoflook en snijd dit klein
• Was de spinazie en laat de groente uitlekken
• Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes
• Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de uien en de knoflook glazig
• Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat de groente slinken
• Bak de champignons even mee en maak de groente op smaak met peper en/of chilipoeder
• Klop de andere 2 eieren los met wat chilipoeder en verkruimelen de geitenkaas
• Meng het eimengsel en de verkruimelde kaas door de groente en laat het ei stollen
• Verwarm eventueel de pannenkoeken en vul ze met het groente/ei mengsel en rol ze op
 
Voedingswaarden per portie:
Kcal 597 kcal
Koolhydraten 41 gram
Eiwitten 35 gram
Vetten 29 gram
Waarvan verzadigd vet 5,3%
Waarvan transvet 0%
Vezels 13,8 gram
Zout  2,9 gram 
Bron: Voedingscentrum
#replace title#