Onze diëtist Daphne van Regio Oost deelt graag dit recept met je!
Lukt het niet om je flesje drinkvoeding zo op te drinken? Verwerk het dan in een gerecht, zoals in dit overheelijke taartje met aardbei en vanille smaak!
Wat heb je nodig voor 1 taartje? (8 puntjes)
Ingrediënten:
- 1 flesje Fresubin Protein Energy Vanille
- 300 gram Griekse yoghurt aardbei
- 6 blaadjes gelatine
- 175 ml slagroom
- 1 zakje vanille suiker
- 150 gr biscuit
- 100 gr roomboter
- Optioneel: vanille extract
Materiaal:
- Springvorm 20 cm
- 2 mengkommen
- bakpapier
- huishoudfolie
- 1-2 pan(nen)
- Handmixer
- Weegschaal
- Spatel
- Lepel
Hoe te maken?
- Zet van te voren alle producten klaar en weeg netjes af.
- Verkruimel biscuits en doe in een kom.
- Smelt boter in een pan en meng daarna de gesmolten boter door de koekkruimels.
- Leg een vel bakpapier in de springvorm (knip evt. op maat) en verdeel het kruimel mengsel over de bodem en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
- Voeg aan 1 mengkom de slagroom en 1 zakje vanillesuiker toe, klop de slagroom stijf, optioneel kan je hier nog wat vanille extract aan toevoegen.
- Meng in een andere kom de fresubin samen met de Griekse yoghurt tot één geheel. Spatel nu langzaam de slagroom door het fresubin-yoghurt mengsel. Laat even staan tot gebruik.
- Maak de gelatine klaar volgens verpakking, wanneer de gelatine goed is, voeg deze dan onder goed roeren toe aan het fresubin-yoghurt mengsel.
- Wanneer het goed gemengd is kan je het mengsel in de springvorm gieten.
- Dek af met huishoudfolie en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
Tip: lekker met verse aardbeien en slagroom!
Voedingswaarden per taartpunt:
Kcal |
336 |
Koolhydraten |
23 gram |
Eiwitten |
5,5 gram |
Vetten |
24 gram |
Waarvan verzadigd |
15 gram |
Vezels |
0,5 gram |
Zout |
0,2 gram |