Kant en klare eiersalades uit de supermarkt zijn vaak laag in eiwit. Dit komt o.a. door de minimale hoeveelheid ei en bijv. zalm. Daardoor bevatten deze producten weinig eiwitten maar wel veel calorieën door toevoegingen van oliën en suiker.
Voldoende eiwitten zijn voor iedereen belangrijk, maar specifiek voor mensen na een maagverkleining (gastric bypass). Dit om te herstellen van de operatie en om spiermassaverlies te voorkomen als je veel afvalt.
Ingrediënten:
Materialen:
Hoe te maken?
TIP: lekker met rauwkost, gewokte/gekookte groenten of op een volkoren (geroosterde) boterham, cracker of beschuit.
Voedingswaarden per portie (zonder groente/brood etc.)
Kcal | 139 kcal |
Koolhydraten | 1,5 gram |
Vetten | 9 gram |
Waarvan verzadigd vet | 2 gram |
Eiwitten | 13 gram |
Vezels | 0,1 gram |
Zout | 1 gram |