In het kort
4
Ontbijt, Lunch, Tussendoortje , Bijgerecht, Salades

Kant en klare eiersalades uit de supermarkt zijn vaak laag in eiwit. Dit komt o.a. door de minimale hoeveelheid ei en bijv. zalm. Daardoor bevatten deze producten weinig eiwitten maar wel veel calorieën door toevoegingen van oliën en suiker.

Voldoende eiwitten zijn voor iedereen belangrijk, maar specifiek voor mensen na een maagverkleining (gastric bypass). Dit om te herstellen van de operatie en om spiermassaverlies te voorkomen als je veel afvalt.

Wat heb je nodig voor 4 personen? 

Ingrediënten: 

  • 4 eieren
  • 100 gram gerookte zalm
  • ½ bosje bieslook
  • 2 eetlepels magere kwark
  • 2 eetlepels light mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout naar smaak

Materialen: 

  • Pannetje om eieren in te koken
  • Snijplank
  • Mes
  • Schaar (voor knippen van bieslook)
  • Mengkom 

Hoe te maken? 

  • Kook de eieren 8 minuten tot ze hardgekookt zijn.
  • Pel de eieren en snijd ze in stukjes.
  • Snij de zalm in dunne reepjes.
  • Knip de bieslook fijn.
  • Meng in een kom de eieren, bieslook, magere kwark, mayonaise en citroensap.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer voorzichtig de gerookte zalm er doorheen.

TIP: lekker met rauwkost, gewokte/gekookte groenten of op een volkoren (geroosterde) boterham, cracker of beschuit. 

Voedingswaarden per portie (zonder groente/brood etc.) 

Kcal 139 kcal
Koolhydraten 1,5 gram 
Vetten 9 gram 
Waarvan verzadigd vet 2 gram 
Eiwitten 13 gram
Vezels 0,1 gram
Zout 1 gram 

 

#replace title#