Wat heb je nodig?
Ingrediënten:
Voor de taart
- 100 gram volkorenmeel
- 100 gram yoghurt
- 3 eetlepels olijfolie
- 250 gram bietjes
- 1 rode ui, gesneden in dunne ringen
Voor de salade
- 3 eetlepel appelazijn • 75 gram feta, verkruimeld
- 1 eetlepel mierikswortel
- 1 theelepel komijnzaad
- 200 gram rode kool, halveer de kool en snijd in dunne reepjes
- 100 gram wortel gesneden in slierten (met een dunschiller)
- 1/2 appel, gesneden in plakjes
- Peper en zout naar smaak (liefst uit de molen)
Materialen:
Hoe te maken?
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Mix het volkorenmeel samen met de yoghurt, 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout, in een kom en meng dit tot het een deeg wordt. (merk je dat het deeg droog is, dan kan je er 1 eetlepel water bij doen.
- Kneed het deeg tot een bal, wikkel het vervolgens in plastic folie en leg het een half uur in de koelkast.
- Schil of schrob de bietjes en snijd ze in dunne plakjes, doe deze plakjes samen met de gesneden ui in een kom en meng er 1 eetlepel appelazijn, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout doorheen.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit tot een ronde plak van ongeveer 0,5 cm dik.
- Leg het deeg op een met bakpapier beklede ovenplaat.
- Verdeel de bietjes en ui over het deeg. Vouw de zijkanten van het deeg om; dat mag best een beetje rommelig zijn.
- Doe de taart in de voorverwarmde oven en bak in 30-40 minuten gaar.
- Maak ondertussen de salade: Meng voor de saladedressing 2 eetlepels appelazijn, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel mierikswortel en 1 theelepel komijnzaad. Schep de dressing door de rode kool, wortel en appel.
- De taart is klaar als de bietjes zacht zijn en het deeg krokant.
- Haal de taart uit de oven en verkruimel als laatste de saladekaas over de taart.
- Breng op smaak met peper en zout en laat staan tot de taart uit de oven komt.
- Snijd de taart in stukken en serveer met de salade.
bron: www.rechtstreex.nl en www.kwf.nl
Voedingswaarden per persoon:
Kcal |
570 kcal |
Koolhydraten |
53,3 gram |
Eiwitten |
20,3 gram |
Vetten |
26 gram |
Waarvan verzadigd |
5,8% |
Waarvan transvet |
0,2% |
Vezels |
12,8 gram |
Zout |
0,85 gram |