In het kort
2
Hoofdgerecht

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

Voor de taart

  • 100 gram volkorenmeel
  • 100 gram yoghurt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 gram bietjes
  • 1 rode ui, gesneden in dunne ringen

Voor de salade 

  • 3 eetlepel appelazijn • 75 gram feta, verkruimeld
  • 1 eetlepel mierikswortel
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 200 gram rode kool, halveer de kool en snijd in dunne reepjes
  • 100 gram wortel gesneden in slierten (met een dunschiller)
  • 1/2 appel, gesneden in plakjes
  • Peper en zout naar smaak (liefst uit de molen)

Materialen:

  • Oven
  • Mengkom
  • Deegroller

Hoe te maken? 

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Mix het volkorenmeel samen met de yoghurt, 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout, in een kom en meng dit tot het een deeg wordt. (merk je dat het deeg droog is, dan kan je er 1 eetlepel water bij doen.
  • Kneed het deeg tot een bal, wikkel het vervolgens in plastic folie en leg het een half uur in de koelkast.
  • Schil of schrob de bietjes en snijd ze in dunne plakjes, doe deze plakjes samen met de gesneden ui in een kom en meng er 1 eetlepel appelazijn, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout doorheen.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit tot een ronde plak van ongeveer 0,5 cm dik.
  • Leg het deeg op een met bakpapier beklede ovenplaat.
  • Verdeel de bietjes en ui over het deeg. Vouw de zijkanten van het deeg om; dat mag best een beetje rommelig zijn.
  • Doe de taart in de voorverwarmde oven en bak in 30-40 minuten gaar.
  • Maak ondertussen de salade: Meng voor de saladedressing 2 eetlepels appelazijn, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel mierikswortel en 1 theelepel komijnzaad. Schep de dressing door de rode kool, wortel en appel.
  • De taart is klaar als de bietjes zacht zijn en het deeg krokant.
  • Haal de taart uit de oven en verkruimel als laatste de saladekaas over de taart. 
  • Breng op smaak met peper en zout en laat staan tot de taart uit de oven komt.
  • Snijd de taart in stukken en serveer met de salade.

bron: www.rechtstreex.nl en www.kwf.nl 

Voedingswaarden per persoon: 

Kcal 570 kcal
Koolhydraten 53,3 gram
Eiwitten 20,3 gram 
Vetten 26 gram
Waarvan verzadigd  5,8%
Waarvan transvet 0,2%
Vezels 12,8 gram
Zout 0,85 gram 

 

#replace title#