In het kort
2
Lunch, Hoofdgerecht, Bijgerecht

Tijd voor een lekker, plantaardig en vezelrijk recept! Kook jij mee?

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Ingrediënten: 

  • 2 grote paprika's, gehalveerd en zaadjes verwijderd
  • 130 gram ongekookte quinoa
  • 320 ml groentebouillon (natriumarm)
  • 1 blikje zwarte bonen (ongeveer 240 gram), afgespoeld en uitgelekt
  • 200 gram gehakte tomaten
  • 100 gram maïs (vers, bevroren of uit blik)
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Optioneel: 50 gram geraspte kaas 30+ (dan niet melkvrij/plantaardig) 
  • Verse koriander of peterselie voor garnering

Materialen:

  • Oven 
  • Snijplank
  • Mes
  • Mengkom
  • Ovenschaal

Hoe te maken? 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking, maar gebruik de groentebouillon in plaats van water voor extra smaak.
  • Meng de gekookte quinoa met de zwarte bonen, gehakte tomaten, maïs, ui, knoflook, komijn en paprikapoeder. 
  • Vul elke gehalveerde paprika met het quinoamengsel.
  • Plaats de gevulde paprika's in een ovenschaal.
    Als je ervoor kiest, strooi dan wat geraspte 30+ kaas over de paprika's.
  • Bak in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten of totdat de paprika's zacht zijn.
  • Garneer met verse koriander of peterselie voor het opdienen.

Voedingswaarden per portie (2 gehalveerde paprika's): 

Kcal 320 kcal
Koolhydraten 60 gram
Eiwitten  13 gram
Vetten 4 gram
Waarvan verzadigd 0,5 gram
Vezels 12 gram
Zout 1 gram

 

#replace title#