In het kort
1
Hoofdgerecht

Onze diëtist Linda heeft dit lekkere recept bedacht. Kook je met ons mee?

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

Ingrediënten:

  • 3 portobello's
  • 2 teentjes knoflook
  • Halve ui
  • Handje spinazie
  • 2 tomaten
  • Halve paprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Kruiden zoals: (verse) bieslook en peterselie
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 50 gram creme fraiche light
  • 60 gram mozzarella

Materialen:

  • Snijplank
  • Mes
  • Koekenpan
  • Ovenschaal
  • Oven

Hoe te maken?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Haal de stelen uit de champignons.
  • Snijd de ui, knoflook, paprika, tomaat en stelen van de champignons fijn.
  • Bak in een koekenpan met een scheutje olijfolie de ui, knoflook, stelen van de champignons, paprika en spinazie. Tot alles een beetje zacht is.
  • Snij de peterselie en bieslook fijn.
  • Doe de crème fraîche in een bakje. Voeg hier de bieslook, peterselie en zonnebloempitten aan toe en roer dit goed door elkaar heen.
  • Voeg de crème fraîche mix toe aan de gebakken groenten en schep dit erdoor.
  • Zet de champignons in een ovenschaal en vul de champignons met het groenten/crème fraîche mengsel.
  • Snij de mozzarella klein en verdeel dit gelijkmatig over de champignons.
  • Zet de champignons in de oven totdat ze gaar zijn (circa 15/20 minuten).

Voedingswaarden per portie:

Kcal 524 kcal
Koolhydraten 20 gram
Eiwitten 25 gram
Vetten 36 gram
Waarvan verzadigd vet 20 gram
Vezels 6 gram
Zout 0,8 gram

 

Inspiratie nodig voor andere lekkere vega recepten, kijk dan eens op onze vegetarische recepten pagina.

 

 

 

#replace title#