Onze diëtist Linda heeft dit lekkere recept bedacht. Kook je met ons mee?
Wat heb je nodig voor 1 persoon?
Ingrediënten:
- 3 portobello's
- 2 teentjes knoflook
- Halve ui
- Handje spinazie
- 2 tomaten
- Halve paprika
- 1 eetlepel olijfolie
- Kruiden zoals: (verse) bieslook en peterselie
- 1 eetlepel zonnebloempitten
- 50 gram creme fraiche light
- 60 gram mozzarella
Materialen:
- Snijplank
- Mes
- Koekenpan
- Ovenschaal
- Oven
Hoe te maken?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Haal de stelen uit de champignons.
- Snijd de ui, knoflook, paprika, tomaat en stelen van de champignons fijn.
- Bak in een koekenpan met een scheutje olijfolie de ui, knoflook, stelen van de champignons, paprika en spinazie. Tot alles een beetje zacht is.
- Snij de peterselie en bieslook fijn.
- Doe de crème fraîche in een bakje. Voeg hier de bieslook, peterselie en zonnebloempitten aan toe en roer dit goed door elkaar heen.
- Voeg de crème fraîche mix toe aan de gebakken groenten en schep dit erdoor.
- Zet de champignons in een ovenschaal en vul de champignons met het groenten/crème fraîche mengsel.
- Snij de mozzarella klein en verdeel dit gelijkmatig over de champignons.
- Zet de champignons in de oven totdat ze gaar zijn (circa 15/20 minuten).
Voedingswaarden per portie:
Kcal |
524 kcal |
Koolhydraten |
20 gram |
Eiwitten |
25 gram |
Vetten |
36 gram |
Waarvan verzadigd vet |
20 gram |
Vezels |
6 gram |
Zout |
0,8 gram |
Inspiratie nodig voor andere lekkere vega recepten, kijk dan eens op onze vegetarische recepten pagina.