Wat heb je nodig voor 1 bananenbrood?
Ingrediënten:
• 3 bananen
• 150 gram amandelmeel
• 1,5 theelepel bakpoeder
• 3 eieren
• 2 eetlepels honing
• 1 hand pecannoten
• 1/2 theelepel kaneel
• mespuntje zout
• olie om in te vetten
Materiaal:
• Oven
• Mengkom
• Mixer
• Cakeblik 30 cm
Hoe maak je het?
• Verwarm de oven voor op 170°C.
• Doe de bananen in een kom en prak deze goed fijn.
• Doe alle overige ingrediënten bij de bananen in de kom en meng alles (met een mixer) tot een glad beslag.
• Vet de cakevorm in en giet het mengsel in de vorm.
• Zet de cakevorm in de oven en bak het bananenbrood in 45-55 minuten gaar. Je kan controleren of hij gaar is door met een satéprikker in het brood te prikken. Komt deze er weer droog uit dan is het brood klaar.
• Haal het bananenbrood uit de oven, laat iets afkoelen en snijd vervolgens in 10 plakken.
Tip: Wil je een kleiner bananenbrood bakken neem dan een cakeblik van 20 cm en 1/3 van alle ingrediënten (behalve de bananen, daar neem je 2 stuks van). Voordeel van dit formaat is dat de cake goed opkomt en wat luchtiger is.
Voedingswaarden per plak:
Kcal |
196 kcal |
Koolhydraten |
3,3 gram |
Eiwitten |
6,8 gram |
Vetten |
12,7 gram |
Waarvan verzadigd vet |
0,4% |
Waarvan transvet |
0% |
Vezels |
2,7 gram |
Zout |
0,1 gram |