In het kort
1
Hoofdgerecht

Deze groentefritatta bevat weinig koolhydraten en is lekker rijk aan groente! Zeker het proberen waard!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

Ingrediënten:

  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram wortels
  • 1/2 halve broccoli
  • 1 tomaat
  • 30 gram walnoten
  • 1 theeepel paprikapoeder
  • 2 eieren
  • 20 gram geraspte 30+ kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 eetlepel meel
  • 1/2 eetlepel yoghurt
  • 1 theelepel mosterd
  • Peper naar smaak

Materialen:

  • Snijmes
  • Snijplank
  • Knoflookpers
  • Kom
  • Koekenpan
  • Ovenschaal of bakblik
  • Oven

Hoe te maken?

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze met de knoflookpers. Was (of schil) de wortels en snijd in blokjes. Was de broccoli. Snijd in kleine roosjes en de stronk in stukjes. Was de tomaat en snijd in blokjes.
  • Hak de walnoten grof.
  • Verwarm olijfolie in een ruime koekenpan. Bak de ui, knoflook, wortels, broccoli en tomaat circa 10 minuten.
  • Breng op smaak met paprikapoeder en peper.
  • Kluts intussen de eieren, meel, yoghurt, mosterd, geraspte kaas en walnoten in een ruime kom. Haal de groenten van het vuur en meng met het eiermengsel.
  • Doe het eiermengsel in een ingevette ovenschaal/bakblik. Bak de frittata circa 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat deze goudbruin kleurt en stevig aanvoelt. Snijd daarna in punten en serveer direct.

Voedingswaarde per portie:

Energie 660 kcal
Koolhydraten 22,8 gram
Eiwitten 31,5 gram
Vetten 46 gram
Waarvan verzadigd vet 9,6 gram
Vezels 13,5 gram
Zout 1 gram

Recept van Diabetes Fonds

#replace title#