In het kort
12
Tussendoortje

Wat heb je nodig voor 12 repen? 

Ingrediënten: 
⦁    30 g chiazaad
⦁    60 g lijnzaad
⦁    50 g amandelen
⦁    50 g hazelnoten
⦁    200 g havermout (fijne vlokken)
⦁    40 g pompoenpitten
⦁    100 g dadels
⦁    40 g cranberries
⦁    30 ml honing
⦁    40 g pindakaas
⦁    50 g bloem
⦁    4 eieren
⦁    Snufje zout (optioneel)

Eventueel met chocolade-dip decoratie:
⦁    100 g pure chocolade

Materialen:
⦁    Ovenvaste schaal of brownievorm (± 30 x 30 cm)
⦁    Bakpapier
⦁    Mengkommen
⦁    Hakmes of keukenmachine
⦁    Garde of lepel
⦁    Steelpannetje of hittebestendige kom (voor chocolade)

Hoe te maken?
⦁    Verwarm de oven voor op 130 °C (hetelucht).
⦁    Bekleed de ovenschaal met bakpapier.
⦁    Hak de dadels fijn.
⦁    Doe alle droge ingrediënten (chiazaad, lijnzaad, noten, havermout, pompoenpitten, cranberries, bloem en eventueel zout) samen met de fijngehakte dadels in een grote kom.
⦁    Klop in een aparte kom de eieren los met de honing en pindakaas tot een glad mengsel.
⦁    Voeg het natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng grondig tot een plakkerig, samenhangend geheel.
⦁    Druk het mengsel gelijkmatig uit in de ovenschaal.
⦁    Bak ongeveer 35 minuten in het midden van de oven.
⦁    Laat volledig afkoelen en snijd daarna in rechthoekige repen.

Met chocolade: 
⦁    Smelt de chocolade au bain-marie of in een pannetje op laag vuur.
⦁    Dip elke reep in de gesmolten chocolade voor een gelijkmatige laag.
⦁    Laat de chocolade uitharden in de koelkast of vriezer.

Extra tip
⦁    Rooster de noten licht voor een versterkte smaak; door de noten en zaden even te roosteren voor je ze toevoegt, krijgen ze een diepere, nootachtige smaak. Spreid ze uit op een bakplaat en rooster ze 5 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Voedingswaarden per reep (zonder chocolade): 

Kcal 167 kcal
Koolhydraten 13 gram
Eiwitten 6,7 gram
Vetten 12,5 gram
Waarvan verzadigd 3,5 gram
Vezels 4,3 gram
Zout 0,1 gram


 

#replace title#