Wist je dat een ''normale'' kapsalon gemiddeld zo'n 1100 kcal bevat! Deze versie bevat bijna de helft minder en je krijgt een goed portie groente binnen. Gebruik je liever geen wrap? Dan kun je ook kiezen voor aardappel uit de oven.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
Ingrediënten:
- 2 volkoren of groente tortilla wraps
- 1 eetlepel olijfolie
- Kruiden: paprikapoeder, peper en zout
- 175 gram vegetarische shoarma of kipfilet gekruid met shoarma kruiden
- 60 gram kaas 30+ (geraspt)
- 2 handjes sla
- 1 paprika
- 1 bosui
- 10 cherrytomaten
- 100 gram komkommer
- 2 el yoghurt dressing (bijv. Remia Salata zero dressing)
Materialen:
- Oven
- Ovenschaal
- Koekenpan
- Snijplank
- Mes
Hoe te maken?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smeer de wraps in met olijfolie en besprenkel met de kruiden.
- Snijd de wraps in reepjes en leg deze op een bakplaat.
- Bak de wrap reepjes in +/- 10 minuten goudbruin in de oven.
- Bak ondertussen de vegetarische shoarma in de koekenpan.
- Haal de wrap reepjes uit de oven en leg deze in een ovenschaal met daar boven op de vegetarische shoarma en geraspte kaas.
- Stop dit nogmaals in de oven voor zo'n 5 minuten, totdat de kaas gesmolten is.
- Was en snijd ondertussen de tomaatjes door de helft, bosui in stukjes en de paprika en komkommer in reepjes.
- Verdeel de wrap reepjes met vega shoarma en kaas uit de oven over twee borden en leg hier boven op de sla en de rauwkost (paprika, tomaatjes, komkommer en bosui).
- Voeg als topping de yoghurt dressing toe.
Eetsmakelijk!
Voedingswaarden per portie:
(met een volkoren wrap van 60 gram)
Kcal |
619 |
Koolhydraten |
50 gram |
Eiwit |
39 gram |
Vetten |
24 gram |
Waarvan verzadigd vet |
5 gram |
Vezels |
20 gram |
Zout |
3,7 gram |
Inspiratie voor dit recept komt uit het receptenboekje van NoFairytales!