Wat heb je nodig voor 2 personen?
Ingrediënten:
• 120 gram ongekookte volkoren pasta
• 1 volkoren boterham
• 1 sjalotje
• 150 gram rundergehakt
• peper
• 1 eetlepel vloeibare margarine
• 300 gram Hollandse groentemix
• 1 theelepel paprikapoeder
• 200 gram tomatenblokjes zonder zout
• 100 gram champignons
• Tijm
Materialen:
• Kookpan
• Wok- of braadpan
Hoe maak je het?
• Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
• Week het brood in een paar lepels water.
• Pel de sjalot en snijd hem klein.
• Maak het gehakt aan met het geweekte brood, de sjalot en peper. Vorm er balletjes van.
• Verwarm de margarine in een wok- of braadpan en bak hierin de balletjes bruin.
• Voeg de groentemix toe en roerbak de groente enkele minuten.
• Voeg peper, wat paprikapoeder en de tomatenblokjes toe en stoof de groente gaar.
• Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Voeg de laatste minuut de champignons toe.
• Maak het gerecht op smaak met wat tijm en doe de pasta erbij.
Voedingswaarden per portie:
Kcal |
630 kcal |
Koolhydraten |
55 gram |
Eiwitten |
40 gram |
Vetten |
24,2 gram |
Waarvan verzadigd vet |
4,3% |
Waarvan transvet |
0,3% |
Vezels |
13,5 gram |
Zout |
0,7 gram |
Bron