Wat heb je nodig voor 2 personen?
 

Ingrediënten:
 
• 120 gram ongekookte volkoren pasta
• 1 volkoren boterham
• 1 sjalotje
• 150 gram rundergehakt
• peper
• 1 eetlepel vloeibare margarine
• 300 gram Hollandse groentemix
• 1 theelepel paprikapoeder
• 200 gram tomatenblokjes zonder zout
• 100 gram champignons
• Tijm
 
Materialen:
 
• Kookpan
• Wok- of braadpan
 
Hoe maak je het?
 
• Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
• Week het brood in een paar lepels water.
• Pel de sjalot en snijd hem klein.
• Maak het gehakt aan met het geweekte brood, de sjalot en peper. Vorm er balletjes van.
• Verwarm de margarine in een wok- of braadpan en bak hierin de balletjes bruin.
• Voeg de groentemix toe en roerbak de groente enkele minuten.
• Voeg peper, wat paprikapoeder en de tomatenblokjes toe en stoof de groente gaar.
• Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Voeg de laatste minuut de champignons toe.
• Maak het gerecht op smaak met wat tijm en doe de pasta erbij.
 
Voedingswaarden per portie:
Kcal 630 kcal
Koolhydraten 55 gram
Eiwitten 40 gram
Vetten 24,2 gram
Waarvan verzadigd vet 4,3%
Waarvan transvet 0,3%
Vezels 13,5 gram
Zout 0,7 gram

Bron