Wat heb je nodig voor 4 personen?
Ingrediënten:
• 1 komkommer
• 25 gram boter
• 20 gram bloem
• 750 ml water
• 2 natriumarme groentebouillonblokje (bijv. Knorr zero salt)
• 2 eetlepels dille
• 250 gram crème fraîche (light)
• peper naar smaak
Materialen:
• Soeppan
• Rasp
Hoe maak je het?
• Was de komkommer en rasp deze met een grove rasp.
• Smelt de boter en roer de bloem erdoorheen.
• Los de bouillonblokjes op in het water en giet dit scheutje voor scheutje bij het boter-bloem mengsel.
• Roer vervolgens de geraspte komkommer erdoor.
• Laat dit 10 minuten met de deksel op de pan koken.
• Voeg vervolgens de dille, peper en de helft van de crème fraîche toe, en roer net zolang tot de crème fraîche is opgelost.
• Roer de rest van de crème fraîche los met een beetje kookroom en serveer dit aan tafel.
Voedingswaarden per kop soep:
Kcal |
176 kcal |
Koolhydraten |
5,6 gram |
Eiwitten |
3 gram |
Vetten |
14,7 gram |
Waarvan verzadigd vet |
16,2% |
Waarvan transvet |
0,1% |
Vezels |
1 gram |
Zout |
0,1 gram |