In het kort
4
Lunch, Soep

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 
Ingrediënten:
 
• 1 komkommer
• 25 gram boter
• 20 gram bloem
• 750 ml water
• 2 natriumarme groentebouillonblokje (bijv. Knorr zero salt)
• 2 eetlepels dille
• 250 gram crème fraîche (light)
• peper naar smaak
 
Materialen:
 
• Soeppan
• Rasp
 
Hoe maak je het?
 
• Was de komkommer en rasp deze met een grove rasp.
• Smelt de boter en roer de bloem erdoorheen.
• Los de bouillonblokjes op in het water en giet dit scheutje voor scheutje bij het boter-bloem mengsel.
• Roer vervolgens de geraspte komkommer erdoor.
• Laat dit 10 minuten met de deksel op de pan koken.
• Voeg vervolgens de dille, peper en de helft van de crème fraîche toe, en roer net zolang tot de crème fraîche is opgelost.
• Roer de rest van de crème fraîche los met een beetje kookroom en serveer dit aan tafel.
 
Voedingswaarden per kop soep:
Kcal 176 kcal
Koolhydraten 5,6 gram
Eiwitten 3 gram
Vetten 14,7 gram
Waarvan verzadigd vet 16,2%
Waarvan transvet 0,1%
Vezels 1 gram
Zout  0,1 gram 

 

#replace title#