Onze diëtist Tessa deelt graag dit Krokante (December) Muesli recept met je! Een granola met winterse ingrediënten, lekker voor tijdens de feestdagen of daarna!
''Zelf gebruik ik het graag in de yoghurt of als topping van een smoothiebowl.''
Wat heb je nodig voor 10 porties?
Ingrediënten:
- 50 gram ongezouten noten
- 200 gram havermout
- 2 eetlepels olie
- 50 gram gedroogd fruit (bijv. gedroogde cranberries)
- 50 gram krenten of rozijnen
- 50 gram lijnzaad
- 1 theelepel koek- en speculaas kruiden
Materiaal:
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Mengkom
Hoe te maken?
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Hak de noten fijn.
- Doe de havermout samen met de fijngehakte noten in een mengkom en schep de olie hier door.
- Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel hier het havermout-notenmengsel over.
- Bak de dit mengesel in 15-20 minuten goudbruin (schep na 8-10 minuten het mengsel een keer om).
- Laat de krokante muesli afkoelen.
- Voeg vervolgens de cranberries, krenten, lijnzaad en de koek- en speculaaskruiden toe.
- Bewaar de muesli in een dichte (weck)pot.
Voedingswaarden per portie:
Kcal |
180 |
Koolhydraten |
19,5 gram |
Eiwitten |
4,9 gram |
Vetten |
7,9 gram |
Waarvan verzadigd vet |
6,5% |
Waarvan transvet |
0% |
Vezels |
4,8 gram |
Zout |
0 gram |
Het Voedingscentrum is gebruikt ter inspiratie.