Wat heb je nodig voor 4 personen?
 

Ingrediënten:
 
• 2 uien
• 2 tenen knoflook
• 2 el olijfolie
• 1 blik tomatenpuree (70 gram)
• 1 tl komijnpoeder
• 1 tl paprikapoeder
• 1 tl chilipoeder
• 2 liter Groentebouillon minder zout (1 bouillonblokje op 2 liter water)
• 1 blik linzen (400 gram)
• 3 stengels bleekselderij
• 1 winterwortel
• 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
• 8 sneden volkorenbrood
• Peper
 
Materialen:
 
• Grote kookpan
 
Hoe maak je het?
 
• Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Was de bleekselderij en snijd deze in stukjes. Schil de winterwortel en snijd in plakjes.
• Fruit de ui en de knoflook aan in twee eetlepels olijfolie.
• Voeg de tomatenpuree toe en verhit kort.
• Voeg de komijnpoeder, het paprikapoeder en de chilipoeder toe en meng het geheel door elkaar.
• Voeg nu de warme bouillon toe en meng het geheel door elkaar.
• Voeg de groenten bij de soep, voeg de gepelde tomaten toe en laat vijf minuten op een zacht vuur gaar koken.
• Spoel de linzen af, voeg deze bij de bouillon en kook nog twee minuten mee.
• Serveer 1 snee volkorenbrood bij elke kom soep.
 
Voedingswaarden per portie:
Kcal 381 kcal
Koolhydraten 54 gram
Eiwitten 17,4 gram
Vetten 7,8 gram
Waarvan verzadigd vet 0,8%
Waarvan transvet 0%
Vezels 13,3 gram
Zout  1,3 gram