Wat heb je nodig voor 4 personen?
Ingrediënten:
• 2 uien
• 2 tenen knoflook
• 2 el olijfolie
• 1 blik tomatenpuree (70 gram)
• 1 tl komijnpoeder
• 1 tl paprikapoeder
• 1 tl chilipoeder
• 2 liter Groentebouillon minder zout (1 bouillonblokje op 2 liter water)
• 1 blik linzen (400 gram)
• 3 stengels bleekselderij
• 1 winterwortel
• 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
• 8 sneden volkorenbrood
• Peper
Materialen:
• Grote kookpan
Hoe maak je het?
• Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Was de bleekselderij en snijd deze in stukjes. Schil de winterwortel en snijd in plakjes.
• Fruit de ui en de knoflook aan in twee eetlepels olijfolie.
• Voeg de tomatenpuree toe en verhit kort.
• Voeg de komijnpoeder, het paprikapoeder en de chilipoeder toe en meng het geheel door elkaar.
• Voeg nu de warme bouillon toe en meng het geheel door elkaar.
• Voeg de groenten bij de soep, voeg de gepelde tomaten toe en laat vijf minuten op een zacht vuur gaar koken.
• Spoel de linzen af, voeg deze bij de bouillon en kook nog twee minuten mee.
• Serveer 1 snee volkorenbrood bij elke kom soep.
Voedingswaarden per portie:
Kcal |
381 kcal |
Koolhydraten |
54 gram |
Eiwitten |
17,4 gram |
Vetten |
7,8 gram |
Waarvan verzadigd vet |
0,8% |
Waarvan transvet |
0% |
Vezels |
13,3 gram |
Zout |
1,3 gram |