Wil jij Italiaans genieten zonder schuldgevoel? Dan is deze lichte lasagne iets voor jou!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
Ingrediënten:
- 200 gram courgette
- olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 200 gram vegetarisch rulgehakt
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 60 gram zuivelspread light
- 80 gram volkoren lasagnebladen
- 60 gram geraspte kaas 30+
Materiaal:
- oven
- snijplank
- mes
- ovenschaal
Hoe te maken?
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in met een theelepel olijfolie;
- Was de courgette en snijd deze in blokjes;
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak hierin de courgette gaar;
- Voeg vervolgens de tomatenblokjes, het vegetarisch rulgehakt, de zuivelspread en de Italiaanse kruiden toe;
- Laat dit even pruttelen op laag vuur;
- Bekleed de bodem van de ovenschaal met een laagje (2-3) lasange bladen;
- Voeg daarna een laag van het groenten/gehakt mengsel op;
- Daarna een laagje (2-3) lasagne bladen en weer een laag van het groenten/gehakt mengsel;
- Bestrooi vervolgens met de geraspte kaas en doe dit voor 30-40 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden per portie:
Kcal |
553 kcal |
Koolhydraten |
44 gram |
Eiwitten |
40 gram |
Vetten |
21 gram |
Waarvan verzadigd |
8 gram |
Vezels |
13 gram |
Zout |
2,3 gram |