In het kort
2
Hoofdgerecht

Een heerlijk recept voor een vriendelijk prijsje! Deze lekkere vegetarische spaghetti zet je namelijk voor maar €1,50 per persoon op tafel. Waar wacht je nog op? 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Ingrediënten:

  • 100 gram ongekookte volkoren spaghetti
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui 
  • 1 courgette
  • 1 blik (400 gram) tomatenblokjes 
  • 300 gram gekookte linzen 

Materialen: 

  • Kookpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Koekenpan

Hoe te maken?

  • Kook de spaghetti zoals op de verpakking beschreven staat. 
  • Pel de ui en snipper deze in kleine stukjes.
  • Was de courgette en snijd deze ook in kleine stukjes.
  • Verhit de olijfolie in de pan en bak hierin de ui glazig en voeg vervolgens de courgette toe. 
  • Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe (breng evt. op smaak met kruiden zoals: peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en/of oregano).
  • Voeg vervolgens de linzen toe.
  • Giet ondertussen de spaghetti af en serveer op een bord.
  • Beleg de spaghetti met de saus.

Genieten maar! 

Voedingswaarden per portie: 

Kcal 443 kcal
Koolhydraten 65 gram
Eiwitten 23 gram
Vetten 7 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 15 gram
Zout  1,5 gram

 

#replace title#