Het is die tijd van het jaar weer; de vakantiekriebels komen opzetten en we dromen van zorgeloze dagen op het strand. Alleen kan een vakantie ook voor velen van ons naast de opwinding voor wat angst zorgen. Angst voor het loslaten van onze gezonde routines, angst voor het verlies van de vooruitgang die we hebben geboekt in ons afvaltraject, angst voor de verleidingen van het lekkere eten op vakantie. 

Wat als wij je vertellen dat het mogelijk is om van je vakantie te genieten zonder dat schuldgevoel dat aan je knaagt? Wat als je die zonovergoten dagen kunt omarmen, de lokale gerechten kunt proeven en tegelijkertijd trouw kunt blijven aan je gezonde levensstijl?

Daarom vind je hieronder zes tips om ultiem te genieten op vakantie zonder schuldgevoelens:

 • Stel een doel
  Bedenk voorafgaand wat je wil bereiken, bijvoorbeeld niet aankomen dus gewichtbehoud. Blik terug op voorgaande jaren en stel vast wat er toen gebeurde. Wat heb je daarvan geleerd wat je deze vakantie kan meenemen?
   
 • Luister naar je lichaam
  Je lichaam geeft signalen, luister hiernaar. Eet alleen als je trek hebt. Stop als je vol zit en de kunst is om dan niet door te blijven eten. 
   
 • Kies bewust
  Eet je iets omdat je het echt heel erg lekker vind, omdat je je verveelt, anderen het ook doen of je geen nee durft te zeggen? Kies bewust voor wat je eet en geniet er extra van. Een tip: zorg dat je op vakantie ook regelmaat aanbrengt in je eetpatroon zodat je tussendoor niet gaat snoepen.
   
 • Drink voldoende
  Een dorstgevoel kun je snel verwarren met een hongergevoel. Zorg dus dat je gehydrateerd blijft. Je kan eventueel wat fruit in het water doen als afwisseling van smaak.  
   
 • Doe iets actiefs
  Zorg ervoor dat je vanaf de eerste dag op vakantie beweegt. Kies ervoor om bezienswaardigheden te zien door te wandelen of te fietsen in plaats van een hop-on-hop-off bus te nemen. Of duik het zwembad in en trek wat baantjes. Beweging is goed om calorieën te verbranden en stimuleert spieropbouw wat ervoor zorgt dat je lichaam meer energie verbruikt. 
   
 • Pak bij thuiskomst de draad weer op
  Ga door met jouw gezonde gewoontes en laat eventuele vakantiekilo’s je niet ontmoedigen. Het behalen van je doel is geen rechte lijn, dus pak de draad weer op! 

Met deze tips kun je voluit genieten van je vakantie, zonder schuldgevoelens. Belangrijk om te onthouden: balans en bewust genieten is de sleutel. Vakantie is een tijd van ontspanning, de vrijheid omarmen en mooie herinneringen maken. Mocht je hier toch hulp bij kunnen gebruiken, dan helpen wij je graag verder zodat je zorgeloos op vakantie kunt of zodat je na de vakantie de draad weer op kan pakken. 
 

#replace title#