Laat je verassen door dit heerlijke orzo recept. Het lijkt wel risotto, maar dan net even anders. Een smaakvolle en voedzame maaltijd, die je binnen een handomdraai op tafel zet!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
Ingrediënten:
- 100 gram ongekookte orzo
- 1 el vloeibare margarine
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 200 gram diepvries doperwten
- 4 tomaten
- 80 gram zuivelspread
- Peper en zout
- 40 gram Parmezaanse kaas
Materialen:
- Kookpan
- Snijplank
- Mes
- Koekenpan
Hoe te maken?
- Kook de orzo gaar zoals op de verpakking.
- Snijd de ui en bak deze in de vloeibare margarine samen met de geperste knoflook.
- Voeg vervolgens de doperwtjes toe.
- Snijd en was ondertussen de tomaten en voeg deze toe aan de ui/knoflook/doperwten.
- Giet de orzo af en voeg toe aan het groentemengsel.
- Voeg de zuivelspread en naar smaak peper/zout toe.
- Serveer met de Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden per portie:
Kcal |
493 kcal |
Koolhydraten |
57 gram |
Eiwit |
23 gram |
Vet |
17 gram |
Waarvan verzadigd vet |
8 gram |
Vezels |
9 gram |
Zout |
1,5 gram |