Een smaakvolle pasta boordevol vezels en omega 3!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
Ingrediënten:
- 2 tenen knoflook
- 2 middelgrote uien
- 3 paprika’s
- 1 broccoli
- 2 eetlepels milde olijfolie
- 100 ml kraanwater
- 350 gram volkoren penne (ongekookt)
- 2 blikken tonijnstukken in water
- ½ citroen
Materialen:
- Snijplank
- Mes
- Hapjespan met deksel
- Maatbeker
Hoe te maken?
- Snijd de helft van de knoflook in plakjes;
- Snipper de uien;
- Was de paprika en snijd in reepjes.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de plakjes knoflook en de ui in 1 minuut;
- Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee;
- Schenk het water bij het mengsel en stoof dit met de deksel op de pan voor 15 minuten op laag vuur totdat de paprika zacht is;
- Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en kook deze beetgaar;
- Kook ook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking;
- Laat de tonijn uitlekken;
- Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit;
- Snijd de rest van de knoflook fijn;
- Meng de tonijn met de citroenrasp, citroensap en de fijngesneden knoflook;
- Schep de broccoli, de tonijn en het paprikamengsel door de pasta;
- Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
Voedingswaarden per portie:
Kcal |
485 kcal |
Koolhydraten |
66 gram |
Eiwitten |
30 gram |
Vetten |
8 gram |
Waarvan verzadigd |
1,2 gram |
Vezels |
12 gram |
Zout |
1,8 gram |
Dit recept is deels afkomstig van Allerhande.