In het kort
4
Hoofdgerecht

Een smaakvolle pasta boordevol vezels en omega 3!

Wat heb je nodig voor 4 personen? 

Ingrediënten: 

  • 2 tenen knoflook
  • 2 middelgrote uien
  • 3 paprika’s
  • 1 broccoli
  • 2 eetlepels milde olijfolie
  • 100 ml kraanwater
  • 350 gram volkoren penne (ongekookt) 
  • 2 blikken tonijnstukken in water
  • ½ citroen

Materialen:

  • Snijplank
  • Mes
  • Hapjespan met deksel
  • Maatbeker

Hoe te maken?

  • Snijd de helft van de knoflook in plakjes;
  • Snipper de uien;
  • Was de paprika en snijd in reepjes. 
  • Verhit de olie in een hapjespan en fruit de plakjes knoflook en de ui in 1 minuut; 
  • Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee;
  • Schenk het water bij het mengsel en stoof dit met de deksel op de pan voor 15 minuten op laag vuur totdat de paprika zacht is; 
  • Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en kook deze beetgaar;
  • Kook ook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking; 
  • Laat de tonijn uitlekken;
  • Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit;
  • Snijd de rest van de knoflook fijn; 
  • Meng de tonijn met de citroenrasp, citroensap en de fijngesneden knoflook; 
  • Schep de broccoli, de tonijn en het paprikamengsel door de pasta; 
  • Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. 

Voedingswaarden per portie: 

Kcal 485 kcal
Koolhydraten 66 gram
Eiwitten 30 gram
Vetten 8 gram
Waarvan verzadigd 1,2 gram
Vezels 12 gram
Zout 1,8 gram

Dit recept is deels afkomstig van Allerhande

 

#replace title#