Onze diëtist Hans deelt graag dit LOW-FODMaP recept met je. Ook lekker om te serveren tijdens de feestdagen.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
Ingrediënten:
- 500 gram pastinaak
- 200 gram brie
- 20 gram verse peterselie
- 60 gram walnoten (ongezouten)
- Olijfolie
Materialen:
- Oven
- Snijplank
- Mesje
- Ovenschaal
- Koekenpan
Hoe te maken?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was en droog de pastinaak. Snijd in dunne repen in de lengte.
- Wrijf de pastinaak in met olijfolie, leg ze in een ovenschaal en rooster ze voor ongeveer 40 minuten.
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
- Hak de walnoten en peterselie fijn.
- Snijd de brie in kleine blokjes.
- Meng vervolg alles door elkaar met een scheut olijfolie.
- Haal de pastinaak uit de oven en verdeel het zelfgemaakte mengsel over de pastinaak.
- Verwarm het geheel vervolgens nog ongeveer 5 minuten in de oven.
Serveer evt. nog met een (tomaten)salade.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal |
427 |
Koolhydraten |
15,2 gram |
Eiwitten |
13,4 gram |
Vetten |
33,1 gram |
Waarvan verzadigd |
12,7 gram |
Vezels |
6,9 gram |
Zout |
0,6 gram |