In het kort
4
Hoofdgerecht

Onze diëtist Hans deelt graag dit LOW-FODMaP recept met je. Ook lekker om te serveren tijdens de feestdagen. 

Wat heb je nodig voor 4 personen? 

Ingrediënten:

  • 500 gram pastinaak
  • 200 gram brie 
  • 20 gram verse peterselie
  • 60 gram walnoten (ongezouten)
  • Olijfolie

Materialen:

  • Oven
  • Snijplank
  • Mesje
  • Ovenschaal
  • Koekenpan

Hoe te maken? 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was en droog de pastinaak. Snijd in dunne repen in de lengte.
  • Wrijf de pastinaak in met olijfolie, leg ze in een ovenschaal en rooster ze voor ongeveer 40 minuten.
  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan. 
  • Hak de walnoten en peterselie fijn.
  • Snijd de brie in kleine blokjes.
  • Meng vervolg alles door elkaar met een scheut olijfolie. 
  • Haal de pastinaak uit de oven en verdeel het zelfgemaakte mengsel over de pastinaak.
  • Verwarm het geheel vervolgens nog ongeveer 5 minuten in de oven.

Serveer evt. nog met een (tomaten)salade. 

Voedingswaarden per persoon:

Kcal 427 
Koolhydraten 15,2 gram
Eiwitten 13,4 gram 
Vetten 33,1 gram
Waarvan verzadigd  12,7 gram
Vezels 6,9 gram
Zout 0,6 gram

 

#replace title#