Hartverwarmende soep: een culinaire verwennerij voor elke gelegenheid!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
Ingrediënten:
- 20 gram olijfolie
- 1 (rode) ui
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram pastinaak
- 400 gram bloemkool
- 1 groentebouillonblokje met 1 liter water
- Verse peterselie
- Vers gemalen peper
- 40 gram geroosterde en gehakte hazelnoten
Materialen:
- Snijplank
- Mes
- Kookpan
- Pollepel
- Staafmixer
Hoe te maken?
- Snipper de ui in kleine stukjes en pers de knoflook.
- Schil de pastinaak, was en snijd in dunne plakken.
- Verhit één eetlepel olijfolie in de pan en fruit hierin de ui samen met de knoflook.
- Voeg de pastinaak toe en bak dit twee minuten mee.
- Snijd en was ondertussen de bloemkool en voeg ook dit toe en bak dit geheel nog eens twee minuten.
- Voeg vervolgens het water met het bouillonblokje toe.
- Breng aan de kook en laat het daarna op laag vuur zo'n 10 minuten staan, totdat de groenten zacht zijn.
- Pureer dit met de staafmixer tot een gladde soep. Te dik? Voeg dan nog wat water toe.
- Verdeel de soep over vier kommen, besprenkel met olijfolie en bestrooi met de fijn geseneden peterselie, versgemalen peper en gehakte hazelnoten.
Voedingswaarden per portie:
Kcal |
241 kcal |
Koolhydraten |
20 gram |
Eiwit |
7 gram |
Vet |
13 gram |
Waarvan verzadigd vet |
1 gram |
Vezels |
10 gram |
Zout |
1,3 gram |
Voor dit recept is inspiratie gehaald uit dit recept.