In het kort
4
Lunch, Tussendoortje , Bijgerecht, Soep

Hartverwarmende soep: een culinaire verwennerij voor elke gelegenheid! 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

Ingrediënten: 

  • 20 gram olijfolie
  • 1 (rode) ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram pastinaak
  • 400 gram bloemkool 
  • 1 groentebouillonblokje met 1 liter water
  • Verse peterselie
  • Vers gemalen peper 
  • 40 gram geroosterde en gehakte hazelnoten 

Materialen: 

  • Snijplank
  • Mes
  • Kookpan
  • Pollepel
  • Staafmixer 

Hoe te maken?

  • Snipper de ui in kleine stukjes en pers de knoflook.
  • Schil de pastinaak, was en snijd in dunne plakken.
  • Verhit één eetlepel olijfolie in de pan en fruit hierin de ui samen met de knoflook.
  • Voeg de pastinaak toe en bak dit twee minuten mee.
  • Snijd en was ondertussen de bloemkool en voeg ook dit toe en bak dit geheel nog eens twee minuten. 
  • Voeg vervolgens het water met het bouillonblokje toe. 
  • Breng aan de kook en laat het daarna op laag vuur zo'n 10 minuten staan, totdat de groenten zacht zijn. 
  • Pureer dit met de staafmixer tot een gladde soep. Te dik? Voeg dan nog wat water toe. 
  • Verdeel de soep over vier kommen, besprenkel met olijfolie en bestrooi met de fijn geseneden peterselie, versgemalen peper en gehakte hazelnoten. 

Voedingswaarden per portie: 

Kcal 241 kcal
Koolhydraten 20 gram
Eiwit 7 gram
Vet 13 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Vezels 10 gram
Zout 1,3 gram 

Voor dit recept is inspiratie gehaald uit dit recept. 

#replace title#