Wat heb je nodig voor 2 personen?
 

Ingrediënten: 
 
• 400 gram bloemkoolrijst
• 2 eetlepels rijstazijn
• 2 eetlepels sojasaus
• 1 theelepel gemberpoeder (Djahé)
• 200 gram verse zalm(filet)
• 100 gram radijsjes
• 75 gram rode bieten (in reepjes)
• 1 avocado
• 1 mango
 
Materialen:
 
• Vergiet
• Mengkom
 
Hoe maak je het?
 
• Doe de bloemkoolrijst in een vergiet en giet er kokend water over, laat dit even uitlekken.
• Meng de bloemkoolrijst met de helft van de rijstazijn en 1 theelepel gemberpoeder in een mengkom.
• Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 1 cm en laat dit 5-10 minuten marineren in de sojasaus.
• Snijd de radijsjes in kwarten.
• Voeg de rest van de rijstazijn bij de rode bieten.
• Halveer de avocado, verwijder de pit uit een helft (bewaar de andere helft maximaal 1 dag in de koelkast met pit), haal de schil van de avocado en snijd in blokjes.
• Schil de mango en snijd in de grote stukken.
• Verdeel de bloemkoolrijst over twee (bij voorkeur diepe) borden.
• Verdeel alle ingrediënten in een ronde over de borden met bloemkoolrijst.
• Zorg dat je tussen de rode biet en avocado de bloemkoolrijst nog kan zien dan is er mooi kleurverloop.
 
Tip: Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik. Zeker op warme dagen.
 
Voedingswaarden per persoon:
Kcal 531 kcal
Koolhydraten 27 gram
Eiwitten 33 gram
Vetten 30 gram
Waarvan verzadigd 3,6%
Waarvan transvet 0%
Vezels 9,6 gram
Zout 2,7 gram