Een maaltijd waar je alle kanten mee op kan! Het kan zowel koud als warm worden gegeten, maar ook allerlei ingrediënten kunnen hierin verwerkt worden. Dit keer een vegetarische variant, met hartige en zoete smaken. Eet je mee?
Wat heb je nodig voor 1 persoon?
Ingrediënten:
Voor de salade
- 50 gram ongekookte (volkoren) couscous
- 1 aubergine
- 1 volle hand spinazie
- 50 gram komkommer
- 6 dadels zonder pit (50 gram)
- 50 gram feta kaas
- 25 gram ongezouten (cashew)noten
- 1 eetlepel boter of olie om in te bakken
Voor de dressing
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel agavesiroop
Materialen:
- snijplank
- koekenpan
- mesje
- mengkom
- lepel
Hoe te maken?
- Kook de couscous gaar zoals op de verpakking beschreven staat.
- Was en snijd ondertussen de aubergine en komkommer in kleine stukjes.
- Verhit boter/olie in de pan en bak hierin de aubergine gaar.
- Snijd ondertussen de feta en dadels in kleine stukjes en breek de cashewnootjes wat fijner.
- Voeg zodra de aubergine gaar is, de spinazie toe en laat dit iets slinken.
- Giet de couscous af en voeg alle ingrediënten (aubergine/spinazie, komkommer, feta, dadels en cashewnoten) hier aan toe en schep dit goed door de couscous.
- Maak de dressing door de olijfolie te mengen met de balsamico, mosterd en agavesiroop en giet over de salade.
- Schep dit alles nogmaals goed door elkaar.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden per portie:
Kcal |
858 kcal |
Koolhydraten |
90 gram |
Eiwitten |
25 gram |
Vetten |
42 gram |
Waarvan verzadigd vet |
9 gram |
Vezels |
12 gram |
Zout |
1,9 gram |
Zoals je kunt aflezen bevat deze maaltijd aardig wat calorieën. Ondanks dat, is het een gezonde optie. Het bevat bijv. al 1/3 van de aanbevolen hoeveelheid vezels wat je per dag nodig hebt! Daarbij bevat het ook veel eiwitten, waardoor je sneller vol zit. Hierdoor heb je na het eten van deze maaltijd, even een tijdje geen voedsel meer nodig!
Meer weten? Vraag het jouw dietist.