Deze salade is perfect voor de lunch of als maaltijd salade. Rijk aan groenten en ook nog eens FODMaP-proof!
Ingrediënten:
Materialen:
Hoe te maken?
• Bereid de quinoa volgens de verpakking.
• Snijd de pompoen in kleine blokjes van circa 1 cm. Kook tegelijk met de quinoa de pompoen in circa 20 minuten gaar.
• Snijd de paprika in kleine stukjes, de paprika in reepjes, de tomaat in blokjes en de mandarijn in halve partjes. Snijd het groene gedeelte van de lente ui in dunne reepjes.
• Giet de quinoa af en spoel eventueel af met koud water als je de salade koud wenst te eten.
• Voeg de pompoen, komkommer, tomaat, paprika, fijngesneden verse basilicum en mandarijn, toe aan de quinoa. Meng alles goed door elkaar heen.
• Bak ondertussen de pijnboompitten kort aan in een koekenpan zonder olie. Houd het goed in de gaten, want pijnboompitten verbranden snel.
• Serveer de quinoasalade met de feta, pijnboompitten en lente ui.
Tip: deze quinoa salade is gemakkelijk in een grotere hoeveelheid te maken, zodat je het als avond maaltijd en de volgende dag als lunch kunt gebruiken!
Voedingswaarden per persoon:
Kcal | 460 |
Koolhydraten | 50 gram |
Eiwitten | 17,5 gram |
Vetten | 20 gram |
Waarvan verzadigd | 7,2 gram |
Waarvan transvet | 0 gram |
Vezels | 4,6 gram |
Zout | 0,7 gram |