Aantal personen
-
Soort recept
Lunch, Bijgerecht, Soep

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 6-8 tomaten
  • 1 rode paprika
  • een halve winterpeen
  • een halve venkel
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 liter water
  • olijfolie
  • kruiden naar wens
  • eventueel een buillonblokje en/of kookroom

Hoe maak je het?

  • Snijd alle groenten fijn en kneus de knoflook.
  • Fruit de sjalotten en knoflook op een laag vuur in een scheutje olijfolie.
  • Voeg de winterpeen, venkel, paprika en tomaten toe en roerbak 5 minuten mee.
  • Voeg 1,5 liter water toe (eventueel met bouillonblokje, maar kan ook zonder).
  • Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Voeg kruiden naar wens toe.
  • Pureer de groenten tot een gladde soep en laat zo nog even trekken.
  • Lekker met een scheutje kookroom als garnering.

Voedingswaarden (per portie)

Energie 61 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwitten 2 g
Vetten 2 g
Waarvan verzadigd vet 0 g
Vezels 3 g 
Zout 0 g
Reacties (0)
Lees reacties
Nog geen reacties geplaatst
Heb je vragen?