Wat heb je nodig voor 4 personen?
Ingrediënten:
• 6-8 tomaten
• 1 rode paprika
• Een halve winterpeen
• Een halve venkel
• 2 sjalotten
• 2 teentjes knoflook
• 1,5 liter water
• Olijfolie
• Kruiden naar wens
• 1 bouillon blokjes (bijv. Knorr zero salt)
Materialen:
• Grote soeppan
• Staafmixer
Hoe maak je het?
• Snijd alle groenten fijn en kneus de knoflook.
• Fruit de sjalotten en knoflook op een laag vuur in een scheutje olijfolie.
• Voeg de winterpeen, venkel, paprika en tomaten toe en roerbak 5 minuten mee.
• Voeg 1,5 liter water en het bouillonblokje toe.
• Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Voeg kruiden naar wens toe.
• Pureer de groenten tot een gladde soep en laat zo nog even trekken.
Optioneel: lekker met een lepeltje zuivelspread of kookroom als garnering.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal |
61 kcal |
Koolhydraten |
9 gram |
Eiwitten |
2 gram |
Vetten |
2 gram |
Waarvan verzadigd vet |
0% |
Waarvan transvet |
0% |
Vezels |
3 gram |
Zout |
0 gram |