In het kort
4
Lunch, Bijgerecht, Soep

Wat heb je nodig voor 4 personen?
 

Ingrediënten:
 
• 6-8 tomaten
• 1 rode paprika
• Een halve winterpeen
• Een halve venkel
• 2 sjalotten
• 2 teentjes knoflook
• 1,5 liter water
• Olijfolie
• Kruiden naar wens
• 1 bouillon blokjes (bijv. Knorr zero salt)
 
Materialen:
 
• Grote soeppan
• Staafmixer
 
Hoe maak je het?
 
• Snijd alle groenten fijn en kneus de knoflook.
• Fruit de sjalotten en knoflook op een laag vuur in een scheutje olijfolie.
• Voeg de winterpeen, venkel, paprika en tomaten toe en roerbak 5 minuten mee.
• Voeg 1,5 liter water en het bouillonblokje toe.
• Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Voeg kruiden naar wens toe.
• Pureer de groenten tot een gladde soep en laat zo nog even trekken.

Optioneel: lekker met een lepeltje zuivelspread of kookroom als garnering.
 
Voedingswaarden per persoon:
 
Kcal 61 kcal
Koolhydraten 9 gram
Eiwitten 2 gram 
Vetten 2 gram
Waarvan verzadigd vet  0%
Waarvan transvet 0%
Vezels 3 gram
Zout 0 gram
#replace title#