Wat heb je nodig voor 2 personen?
Ingrediënten:
• 1 bouillonblokje (bijv. Knorr zero salt)
• 500 ml water
• 350 gram uien, in dunne ringen gesneden
• 1 teen knoflook
• 25 ml droge witte wijn of rode wijn
• 1 laurierblad
• 1 takje tijm
• 4 sneetjes volkoren stokbrood
• 100 gram geraspte 30+ kaas
• Vloeibare bakboter of olijfolie
• Peper naar smaak
Materialen:
• Soeppan
• Grill of tosti apparaat
Hoe maak je het?
• Smelt de boter of doe olie in een pan met een dikke bodem en voeg de ui toe.
• Bak de ui 10 minuten op laag vuur onder af en toe roeren. Voeg de knoflook toe en blijf 2 minuten roeren.
• Voeg daarna langzaam en al roerend het bouillonblokje, water en wijn toe en breng aan de kook.
• Voeg de takjes tijm toe en breng op smaak met peper.
• Doe een deksel op de pan en laat 25 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder de takjes tijm en proef of de soep goed van smaak is.
• Verwarm de grill voor.
• Beleg de sneetjes stokbrood met kaas en leg ze onder de grill of tosti apparaat tot de kaas is gesmolten en goudbruin is.
• Leg het stokbrood met gesmolten kaas in twee soepkommen en schep de uiensoep hier overheen.
Voedingswaarden per kop soep + broodjes:
Kcal |
429 kcal |
Koolhydraten |
39 gram |
Eiwitten |
25 gram |
Vetten |
15,8 gram |
Waarvan verzadigd vet |
7,7% |
Waarvan transvet |
0,3% |
Vezels |
9,9 gram |
Zout |
1,5 gram |