In het kort
2
Lunch, Hoofdgerecht, Soep

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 
Ingrediënten:
 
• 1 bouillonblokje (bijv. Knorr zero salt)
• 500 ml water
• 350 gram uien, in dunne ringen gesneden
• 1 teen knoflook
• 25 ml droge witte wijn of rode wijn
• 1 laurierblad
• 1 takje tijm
• 4 sneetjes volkoren stokbrood
• 100 gram geraspte 30+ kaas
• Vloeibare bakboter of olijfolie
• Peper naar smaak
 
Materialen:
 
• Soeppan
• Grill of tosti apparaat
 
Hoe maak je het?
 
• Smelt de boter of doe olie in een pan met een dikke bodem en voeg de ui toe.
• Bak de ui 10 minuten op laag vuur onder af en toe roeren. Voeg de knoflook toe en blijf 2 minuten roeren.
• Voeg daarna langzaam en al roerend het bouillonblokje, water en wijn toe en breng aan de kook.
• Voeg de takjes tijm toe en breng op smaak met peper.
• Doe een deksel op de pan en laat 25 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder de takjes tijm en proef of de soep goed van smaak is.
• Verwarm de grill voor.
• Beleg de sneetjes stokbrood met kaas en leg ze onder de grill of tosti apparaat tot de kaas is gesmolten en goudbruin is.
• Leg het stokbrood met gesmolten kaas in twee soepkommen en schep de uiensoep hier overheen.
 
Voedingswaarden per kop soep + broodjes:
Kcal 429 kcal
Koolhydraten 39 gram 
Eiwitten 25 gram
Vetten 15,8 gram 
Waarvan verzadigd vet 7,7%
Waarvan transvet 0,3%
Vezels 9,9 gram
Zout  1,5 gram 
#replace title#