Wat heb je nodig voor 4 personen?
Ingrediënten:
• 1 teentje knoflook, fijngesneden
• 3 uien, fijngesneden
• 1 tomaat
• 8 plakjes augurken
• 250 gram kastanjechampignons, door de helft gesneden
• 1 blikje linzen van 310 gram (uitgelekt)
• 3 verse takjes tijm
• 40 gram paneermeel
• 1 ei (geklutst)
• zout
• een schepje bloem
• 2 blaadjes sla
• 2 plakjes harde geitenkaas 30+
• olijfolie
• 4 harde speltbollen
• Ketchup naar smaak
Materiaal:
• Keukenmachine of staafmixer
• Een grote pan
• Mengkom
• Een koekenpan
Hoe te maken?
• Mix met een staafmixer de knoflook, tijm en champignons. Pureer het niet te fijn want het mag nog een beetje een champignon-structuur hebben.
• Verwarm wat olijfolie in een pan en bak hierin de uien op laag vuur in zo’n 10 minuten goudbruin. Voeg hierna het mengsel van champignon toe en laat het nog 5 minuten meebakken (tot het vocht is verdampt).
• Laat het mengsel afkoelen.
• Voeg, wanneer het mengsel is afgekoeld, linzen, paneermeel, ei en zout toe en meng dit goed door elkaar.
• Verdeel dit in vier gelijke delen en maak er burgers van.
• Verwarm de koekenpan met wat olijfolie en bedek de burgers met een laagje bloem voor een mooi krokant laagje.
• Bak de burgers ongeveer 5 minuten per kant en bedek ze met geitenkaas zodra je deze hebt omgedraaid.
• Beleg de broodjes met de burger, een beetje sla, een plakje tomaat en augurk.
• Serveer eventueel met ketchup.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal |
572 kcal |
Koolhydraten |
82,7 gram |
Eiwitten |
25,3 gram |
Vetten |
12,3 gram |
Waarvan verzadigd vet |
6,7% |
Waarvan transvet |
0,2% |
Vezels |
13,3 gram |
Zout |
3,0 gram |