Onze diëtist Marieke deelt graag dit (veganistische) recept met je!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
Ingrediënten:
- 400 gram rode bieten, voorgekookt en geschild
- 2 eetlepels (olijf)olie
- 1 avocado
- 50 gram ongezouten pistachenoten
- 200 gram kidneybonen in blik (uitlekgewicht 130 gram)
- 200 gram kikkererwten in blik (uitlekgewicht 130 gram)
- 150 gram verse spinazie
- 1 teentje knoflook
Materialen:
- Oven
- Keukenmachine of staafmixer
- Koekenpan
Hoe te maken?
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Snijd de bieten in parten. Leg ze vervolgens op een ovenplaat en meng met 1 eetlepel olie. Bak in de oven voor 20 minuten. Roer het geheel tussendoor om en laat het afkoelen.
- Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in grove stukken.
- Maal ongeveer 2/3 van de pistachenoten fijn in een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg hierna de avocado toe en mix het geheel tot een crème. Voeg evt. naar smaak wat peper toe.
- Snijd de spinazie in repen en pers het teentje knoflook.
- Verhit 1 eetlepel olie in een pan. Bak hierin het teentje knoflook samen met de spinazie ongeveer 2 á 3 minuten. Voeg hierna de uitgelekte bonen toe en verwarm het geheel nog 2 minuten.
- Verdeel het bonenmengsel over 2 borden, leg de geroosterde bieten erbij. Serveer met de crème en de overgebleven pistachenoten.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal |
335 kcal |
Koolhydraten |
24,5 gram |
Eiwitten |
12 gram |
Vetten |
20,5 gram |
Waarvan verzadigd |
2,5 gram |
Vezels |
11 gram |
Zout |
0,7 gram |