In het kort
2
Lunch, Hoofdgerecht, Bijgerecht, Salades

Onze diëtist Marieke deelt graag dit (veganistische) recept met je! 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Ingrediënten:

  • 400 gram rode bieten, voorgekookt en geschild 
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 1 avocado
  • 50 gram ongezouten pistachenoten 
  • 200 gram kidneybonen in blik (uitlekgewicht 130 gram)
  • 200 gram kikkererwten in blik (uitlekgewicht 130 gram)
  • 150 gram verse spinazie 
  • 1 teentje knoflook

Materialen: 

  • Oven 
  • Keukenmachine of staafmixer
  • Koekenpan

Hoe te maken?

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Snijd de bieten in parten. Leg ze vervolgens op een ovenplaat en meng met 1 eetlepel olie. Bak in de oven voor 20 minuten. Roer het geheel tussendoor om en laat het afkoelen. 
  • Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in grove stukken.
  • Maal ongeveer 2/3 van de pistachenoten fijn in een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg hierna de avocado toe en mix het geheel tot een crème. Voeg evt. naar smaak wat peper toe. 
  • Snijd de spinazie in repen en pers het teentje knoflook. 
  • Verhit 1 eetlepel olie in een pan. Bak hierin het teentje knoflook samen met de spinazie ongeveer 2 á 3 minuten. Voeg hierna de uitgelekte bonen toe en verwarm het geheel nog 2 minuten.
  • Verdeel het bonenmengsel over 2 borden, leg de geroosterde bieten erbij. Serveer met de crème en de overgebleven pistachenoten. 

Voedingswaarden per persoon: 

Kcal 335 kcal
Koolhydraten 24,5 gram
Eiwitten 12 gram
Vetten 20,5 gram
Waarvan verzadigd  2,5 gram
Vezels 11 gram
Zout 0,7 gram

 

#replace title#