In het kort
2
Lunch, Hoofdgerecht, Bijgerecht

Een plantaardig en smaakvol gerecht, zowel warm als koud te eten. 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Ingrediënten: 

  • 100 gram linzen
  • 200 gram zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 500 ml groentebouillon (natriumarm)
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder 
  • 1/2 theelepel kurkuma 
  • 200 gram verse spinazie
  • 15 ml olijfolie (ongeveer 1 eetlepel)
  • 100 gram zilvervliesrijst (ongekookt)

Materialen:

  • Koekpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Kookpannetje 

Hoe te maken?

  • Spoel de linzen goed af onder koud water.
  • Snipper de ui. 
  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht is.
  • Voeg de knoflook, komijn, paprikapoeder en kurkuma toe. Bak gedurende 1-2 minuten tot de kruiden geuren vrijkomen.
  • Voeg de linzen, zoete aardappelen, tomatenblokjes en groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat het sudderen op laag vuur tot de linzen en zoete aardappelen gaar zijn (ongeveer 20-25 minuten).
  • Bereid intussen de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Voeg op het laatste moment de verse spinazie toe en roer tot deze net verwelkt is.
  • Serveer de linzenstoofpot bovenop de zilvervliesrijst.

Voedingswaarden per portie: 

Kcal 450 kcal
Koolhydraten 70 gram
Eiwitten 15 gram
Vetten 8 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 15 gram
Zout 1 gram
#replace title#