Koolnhydraatarm, vegetarisch én rijk aan groente!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
Ingrediënten:
- 600 gram courgette
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/4 rode paprika
- 250 ml tomatensaus
- 50 gram champignons
- 1 bol mozzarella
- 1 eetlepel olijfolie
Materialen:
- Kaasschaaf
- Grillpan/koekenpan
- Snijplank
- Ovenschaal
Hoe te maken?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de courgettes en snijd ze in dunne plakken met behulp van de kaasschaaf.
- Grill/bak de plakken courgette met een beetje olie kort in de pan en laat ze vervolgens goed uitlekken op een stuk keukenpapier, zodat ze niet meer vochtig zijn.
- Snijd de ui, paprika en champignons in kleine stukjes. Fruit de ui met de knoflook.
- Voeg de paprika en champignons toe en bak kort mee.
- Voeg vervolgens de tomatensaus toe en breng op smaak met Italiaanse kruiden. Laat de saus even pruttelen.
- Bedek de bodem van de ovenschaal met de plakken courgette. Verdeel hier vervolgens de tomatensaus over en bestrooi met een beetje mozzarella.
- Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn. Eindig met een laag mozzarella.
- Bak de lasagne 20 minuten in de oven tot de mozzarella goudbruin is.
- Eetsmakelijk!
Voedingwaarde per portie
Kcal |
396 |
koolhydraten |
19 gram |
Eiwitten |
20 gram |
Vetten |
24 gram |
Waarvan verzadigd vet |
10,5 gram |
Vezels |
7 gram |
Zout |
2,2 gram |
Dit recept is geïnspireerd op de lasagne van Makkelijk Afvallen