Onze diëtist Agnes Samsom is net terug van haar camper vakantie door Nederland en geeft je graag een dosis inspiratie mee, om gezond en gemakkelijk te kunnen koken tijdens jouw (kampeer) vakantie!
Al zat het weer bij mijn camper vakantie in Nederland niet mee.. heb ik samen met mijn man enorm genoten, o.a. van eenvoudig koken op de camping. De taken waren mooi verdeeld, mijn partner maakte het eten klaar en ik deed vervolgens de afwas. Om je een inkijkje te geven, vertel ik je graag wat wij tijdens een weekje kamperen hebben gegeten.
Dag 1: tapasavond met gezonde hapjes
Altijd gezellig, allerlei kleine hapjes: caprese salade op een stokje, diverse groente dippen in een lekkere houmous variant, groente omeletjes. Hoe meer kleur, hoe leuker!
Dag 2: gevulde wraps
Met wraps kun je alle kant op, lekker met verschillende soorten groente, vlees of vis. Maar denk ook aan peulvruchten en verschillende soorten sla. Eén van mijn favorieten: volkoren wrap met kipfilet, rucola, ananas en griekse yoghurt.
Dag 3: groentespiezen op de bbq
Het was droog! Dus hup: meteen de bbq aangestoken. Ik genoot o.a. van een groentespies met rode paprika, courgette, ui, aubergine en tomaat. Wel even insmeren met wat olie en grillen maar! Maar ook fruit zoals ananas en watermeloen lagen op het vuur. Heb je wat watermeloen over? Maak er een lekkere salade van met rode ui, feta en olijven.
Dag 4: shakshuka
Echt een duurzaam gerecht: groente die je over hebt, lekker roerbakken. Dit mengen met bijv. tomatenblokjes en kikkererwten (geen fan van peulvruchten? dan is een blikje tonijn ook erg lekker). Een kuiltje maken voor elke ''mee-eter'' en daarin een eitje stuk stikken en ingieten. Dit geheel op een lager vuurtje laten staan, totdat alle eitjes gestold zijn. Lekker met brood, van bijv. de verse bakker uit de omgeving. Extra inspiratie nodig? Klik hier voor een shakshuka recept.
Dag 5: chili con carne
Mais, kidneybonen, blikje tomatenblokjes en chilikruiden: dit is alles wat je nodig hebt. Supermarkt in de buurt? Dan kun je ervoor kiezen om nog wat mager rundergehakt toe te voegen. Vult goed en super makkelijk!
Dag 6: boeren pannenkoek
Een goed gevulde pannenkoek van volkorenmeel, roerbakgroente en een gebakken ei. Met één pannenkoek zit je al aardig vol, dus veel en lang bakken is niet aan de orde.
En dan is de week bijna aan zijn einde. Tip voor dag 7: een leuk eettentje opzoeken en extra genieten van geen afwas te hoeven doen!