Leefstijl bespreken is iets wat je als diëtist en zeker ik (Agnes Samsom) als leefstijlcoach bespreek. Hierdoor ga je ook nadenken over je eigen leefstijl, zoals leefstijlgedrag op het werk. Zit ik niet te lang? Hoe ga ik om met de verleidingen van zoveel collega’s in het gezondheidscentrum die trakteren? Neem ik wel de tijd om goed te drinken?

Ik laat je graag zien welke veranderingen ik de afgelopen tijd heb gemaakt:

  • Lunchwandelingen aan mijn collega's voorgesteld: dit is voor mij een stok achter de deur om niet maar door te gaan met werken, maar echt even pauze te nemen (gezellig met elkaar). Tijdens het wandelen zijn we aan de klets over zowel werk als privé.
  • Voldoende drinken heb ik gekoppeld aan genoeg bewegen: door vaker even naar beneden (naar de koffie/thee automaat) te lopen, heb ik twee vliegen in één klap + het kost weinig tijd en het is goed voor je concentratieboog!
  • Ik heb een zit-sta bureau aangevraagd: fijn om tijdens video- en telefonische consulten te staan, maar ook staand vergaderen is prettig.
  • Trakteren heb ik gezamenlijk met andere collega's gedaan, dus niet elke week een stuk taart, maar af en toe genieten van iets lekkers.
  • Recent heb ik een training buitencoaching gevolgd om nog meer het belang van buiten zijn te ervaren en de mogelijkheden van buitencoachen te ontdekken.
  • Zeker als het mooi weer is, zet ik bij huisbezoeken mijn auto wat verder op om even te wandelen voordat ik naar binnen ga.

Wat ik mij tijdens het schrijven van deze blog ook nog bedenk is.. Ik kan de Wandel-app Ommetje weer even nieuw leven in blazen bij mijn collega's. Toen deze net uit was, was dat een stimulans om o.a. voor ik ging werken nog even een rondje van 20 minuten te maken.

Wil jij ook een switch maken? Maar vind je dat lastig alleen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag!

#replace title#