Botontkalking
Als je last hebt van botontkalking (osteoporose) worden je botten steeds zwakker. Het komt bij iedereen voor, maar vaker bij oudere mensen en vrouwen. Doordat je botten minder sterk zijn, kun je makkelijker iets breken.
COPD
Gezonde voeding draagt bij aan toename van spiermassa en vergroot daarmee je kracht en jouw conditie. Je kan daardoor beter ademhalen
COVID-19
Wanneer je hersteld van het coronavirus is een goede voeding, samen met voldoende beweging, belangrijk voor het herstellen van je spierkracht en conditie.
Diabetes, voeding gaat je helpen
Diabetes (suikerziekte) wordt ook wel een chronische ziekte genoemd en wordt ingedeeld in diabetes type 1 en diabetes type 2. Ze hebben beide een andere oorzaak waardoor de behandeling verschild van elkaar.
Eetstoornissen
Ben je alleen maar bezig met hoeveel je weegt en wat je eet? Dan kan het zijn dat je een eetstoornis hebt. Er zijn verschillende eetstoornissen: van zo weinig mogelijk eten tot juist eetbuien hebben.
Kanker
Het is belangrijk goed op je voeding te letten wanneer je wordt behandeld voor kanker. Als je voldoende gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt, kun je je gewicht en conditie op peil houden.
Ketogeen dieet
Het ketogeen dieet is een streng koolhydraatarm dieet. Je neemt dagelijks maximaal 50 gram koolhydraten. Het dieet kan helpen bij bepaalde ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten en epilepsie. Sommige mensen volgen het dieet ook om af te vallen.
Maagklachten
Brandend maagzuur, pijn in de bovenbuik of opboeren: iedereen heeft er weleens last van. Het is niet altijd duidelijk waardoor maagklachten ontstaan en vaak gaan ze ook vanzelf over. Wanneer je langere tijd problemen met je maag hebt, kan het helpen om je voedingspatroon aan te passen.