Botontkalking
Als je last hebt van botontkalking (osteoporose) worden je botten steeds zwakker. Het komt bij iedereen voor, maar vaker bij oudere mensen en vrouwen. Doordat je botten minder sterk zijn, kun je makkelijker iets breken.
COPD
Gezonde voeding draagt bij aan toename van spiermassa en vergroot daarmee je kracht en jouw conditie. Je kan daardoor beter ademhalen.
COVID-19
Bij herstel van het coronavirus is een goede voeding, samen met voldoende beweging, belangrijk voor het herstellen van je spierkracht en conditie.
Diabetes
Je moet vaker naar het toilet om te plassen, je hebt moeite met het lezen van de krant doordat je wazig ziet of je blijft maar naar de kraan lopen voor een glaasje water omdat je zo’n droge mond hebt. Mogelijk herken jij jezelf hierin.
Eetstoornissen
Ben je voortdurend bezig met wat je eet en hoeveel je weegt? Of kun je juist niet stoppen met eten? Dit kan wijzen op een eetstoornis. Eetstoornissen variëren van zo min mogelijk eten tot het hebben van eetbuien.
Kanker
Het is belangrijk goed op je voeding te letten wanneer je wordt behandeld voor kanker. Als je voldoende gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt, kun je je gewicht en conditie op peil houden.
Kauw- en slikproblemen
Er zijn verschillende vormen van kauw- en slikproblemen met verschillende oorzaken. Zo kan je door ziekte, angst of behandelingen moeite hebben met slikken. De klachten kunnen lange tijd aanhouden, maar ook van korte duur zijn.
Ketogeen dieet
Het ketogeen dieet is een streng koolhydraatarm dieet. Je neemt dagelijks maximaal 50 gram koolhydraten. Het dieet kan helpen bij bepaalde ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten en epilepsie. Sommige mensen volgen het dieet ook om af te vallen.
Maagklachten
Brandend maagzuur, pijn in de bovenbuik of opboeren: iedereen heeft er weleens last van. Voeding kan helpen dit te verlichten!
#replace title#