Botontkalking
Als je last hebt van botontkalking (osteoporose) worden je botten steeds zwakker. Het komt bij iedereen voor, maar vaker bij oudere mensen en vrouwen. Doordat je botten minder sterk zijn, kun je makkelijker iets breken.
COVID-19
Wanneer je hersteld van het coronavirus is een goede voeding, samen met voldoende beweging, belangrijk voor het herstellen van je spierkracht en conditie.
Diabetes, voeding gaat je helpen
Diabetes (suikerziekte) wordt ook wel een chronische ziekte genoemd en wordt ingedeeld in diabetes type 1 en diabetes type 2. Ze hebben beide een andere oorzaak waardoor de behandeling verschild van elkaar.
Eetstoornissen
Ben je alleen maar bezig met hoeveel je weegt en wat je eet? Dan kan het zijn dat je een eetstoornis hebt. Er zijn verschillende eetstoornissen: van zo weinig mogelijk eten tot juist eetbuien hebben.
Er zijn verschillende vormen van kauw- en slikproblemen met verschillende oorzaken. Zo kan je door ziekte, angst of behandelingen moeite hebben met slikken. De klachten kunnen lange tijd aanhouden, maar ook van korte duur zijn.
Ketogeen dieet
Het ketogeen dieet is een streng koolhydraatarm dieet. Je neemt dagelijks maximaal 50 gram koolhydraten. Het dieet kan helpen bij bepaalde ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten en epilepsie. Sommige mensen volgen het dieet ook om af te vallen.
Maagklachten
Brandend maagzuur, pijn in de bovenbuik of opboeren: iedereen heeft er weleens last van. Het is niet altijd duidelijk waardoor maagklachten ontstaan. Wanneer je langere tijd problemen met je maag hebt, kan het helpen om je voedingspatroon aan te passen.
Maagverkleining
Wanneer je er over nadenkt om een maagverkleining te ondergaan, is een gezond voedingspatroon heel belangrijk. Je moet zowel và³à³r als na de operatie goed op je eten letten
Nierproblemen
Je nieren hebben verschillende functies. Ze verwijderen afvalstoffen, zorgen voor genoeg vocht en zout in het lichaam, regelen de bloeddruk en doen nog veel meer. Belangrijk dus om je nieren gezond te houden. Wanneer je nieren niet meer goed werken, kan nierfalen of nierschade ontstaan.
#replace title#