Het kan zijn dat je allergisch of overgevoelig op bepaalde voeding of producten reageert. Je krijgt dan na het eten van dit voedsel klachten zoals jeuk, huiduitslag, buikkrampen of benauwdheid
Voeding bij zwangerschap
Als je zwanger bent of wil worden, wil je graag gezond en veilig te eten. Zowel voor jezelf als voor je baby. Welke voedingsstoffen heb je (extra) nodig? En welke voeding kan je juist beter laten staan?
Voeding bij overgewicht
Bij het aanpakken van een te hoog gewicht wordt vaak als eerste gezegd: minder eten en meer bewegen. Maar werken aan je gezondheid en een gezonder gewicht is zoveel meer dan dat. 
Voeding bij kanker
Het is belangrijk goed op je voeding te letten wanneer je wordt behandeld voor kanker. Als je voldoende gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt, kun je je gewicht en conditie op peil houden.
Voeding bij Diabetes
Je moet vaker naar het toilet om te plassen, je hebt moeite met het lezen van de krant doordat je wazig ziet of je blijft maar naar de kraan lopen voor een glaasje water omdat je zo’n droge mond hebt. Mogelijk herken jij jezelf hierin.
Voeding bij darmklachten
Darmziekten komen veel voor in Nederland. Er zijn verschillende soorten, zoals het prikkelbaar darm syndroom, colitis ulcerosa, coeliakie en de ziekte van Crohn. Hoewel iedere aandoening anders is, heeft het voedingsadvies veel met elkaar gemeen.
Voeding bij COPD
Gezonde voeding draagt bij aan toename van spiermassa en vergroot daarmee je kracht en jouw conditie. Je kan daardoor beter ademhalen.
Reumatische aandoeningen
Elke dag opstaan met pijn en stijfheid in je gewrichten, voortdurend moe en lusteloos zijn. Dit zijn klachten die door reuma kunnen ontstaan. Maar hoe fijn zou het nou zijn als je deze klachten kan verlichten of zelfs kan voorkomen met behulp van voeding?
Parkinson
Als je de ziekte van Parkinson hebt kan het eten en drinken steeds een beetje moeilijker gaan. Zo kan je bijvoorbeeld last krijgen van verminderde eetlust, kauw- en slikproblemen, misselijkheid, obstipatie (verstopping) en (ongewenst) gewichtsverlies. Voeding kan je helpen deze klachten te verminderden.
#replace title#