Zwangerschap
Als je zwanger bent of wil worden, wil je graag gezond en veilig te eten. Zowel voor jezelf als voor je baby. Welke voedingsstoffen heb je (extra) nodig? En welke voeding kan je juist beter laten staan?
Het kan zijn dat je allergisch of overgevoelig op bepaalde voeding of producten reageert. Je krijgt dan na het eten van dit voedsel klachten zoals jeuk, huiduitslag, buikkrampen of benauwdheid
Reumatische aandoeningen
Elke dag opstaan met pijn en stijfheid in je gewrichten, voortdurend moe en lusteloos zijn. Dit zijn klachten die door reuma kunnen ontstaan. Maar hoe fijn zou het nou zijn als je deze klachten kan verlichten of zelfs kan voorkomen met behulp van voeding?
Parkinson
Als je de ziekte van Parkinson hebt kan het eten en drinken steeds een beetje moeilijker gaan. Zo kan je bijvoorbeeld last krijgen van verminderde eetlust, kauw- en slikproblemen, misselijkheid, obstipatie (verstopping) en (ongewenst) gewichtsverlies. Voeding kan je helpen deze klachten te verminderden.
Ondervoeding of ongewenste gewichtsverlies
Bij ondervoeding of ongewenst gewichtsverlies denk je vast aan een mager persoon, maar wist je dat ondervoeding ook voor kan komen als je overgewicht hebt? Ondervoeding betekent eigenlijk dat je lichaam een langere tijd te weinig voeding binnenkrijgt om goed te kunnen functioneren.
Nierproblemen
Je nieren hebben verschillende functies. Ze verwijderen afvalstoffen, zorgen voor genoeg vocht en zout in het lichaam, regelen de bloeddruk en doen nog veel meer. Belangrijk dus om je nieren gezond te houden. Wanneer je nieren niet meer goed werken, kan nierfalen of nierschade ontstaan.
Maagverkleining
Wanneer je er over nadenkt om een maagverkleining te ondergaan, is een gezond voedingspatroon heel belangrijk. Je moet zowel và³à³r als na de operatie goed op je eten letten
Maagklachten
Brandend maagzuur, pijn in de bovenbuik of opboeren: iedereen heeft er weleens last van. Het is niet altijd duidelijk waardoor maagklachten ontstaan en vaak gaan ze ook vanzelf over. Wanneer je langere tijd problemen met je maag hebt, kan het helpen om je voedingspatroon aan te passen.