Onze diëtist Tessa deelt graag dit lekkere recept met je! Deze ovenschotel is van alle markten thuis: het heeft een zuurtje door de zuurkool, pit door de mosterd, romig door de zuivelspread en is ook nog eens vega! Smaakt naar meer toch?
Wat heb je nodig voor 2 personen?
Ingrediënten:
- 500 gram zuurkool
- 200 gram voorgekookte aardappelschijfjes
- 200 gram vega(n) rul stukjes
- 2 eetlepels zuivelspread
- 1 eetlepel mosterd
- 60 gram geraspte kaas 30+
- Boter of olie om in te bakken
Materialen:
- Oven
- Ovenschotel
- Koekenpan
Hoe te maken?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet ondertussen de ovenschaal in met wat olie of boter en beleg de bodem met de voorgekookte aardappel schijfjes.
- Verhit wat boter of olie in een koekenpan en bak hierin de vega(n) rul stukjes.
- Laat ondertussen de zuurkool uitlekken en voeg toe aan de rul stukjes.
- Voeg ook de zuivelspread en mosterd toe.
- Meng dit alles goed door elkaar en verspreid het vervolgens over de aardappelschijfjes in de ovenschotel.
- Top af met de geraspte kaas.
- Stop de ovenschotel in de oven totdat de kaas lekker gesmolten is.
Eet smakelijk!
Variatie mogelijkheden:
- ook lekker met prei en appel erdoor
- gebruik je liever vlees? Kies dan voor mager rundergehakt of kip gehakt
Voedingswaarden per portie (met vega rul stukjes):
Kcal |
460 kcal |
Koolhydraten |
28 gram |
Eiwitten |
35 gram |
Vetten |
18 gram |
Waarvan verzadigd vet |
9 gram |
Vezels |
14 gram |
Zout |
4 gram |