In het kort
2
Hoofdgerecht

Onze diëtist Tessa deelt graag dit lekkere recept met je! Deze ovenschotel is van alle markten thuis: het heeft een zuurtje door de zuurkool, pit door de mosterd, romig door de zuivelspread en is ook nog eens vega! Smaakt naar meer toch?

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Ingrediënten:

  • 500 gram zuurkool
  • 200 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 200 gram vega(n) rul stukjes
  • 2 eetlepels zuivelspread
  • 1 eetlepel mosterd
  • 60 gram geraspte kaas 30+
  • Boter of olie om in te bakken

Materialen:

  • Oven
  • Ovenschotel
  • Koekenpan

Hoe te maken?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet ondertussen de ovenschaal in met wat olie of boter en beleg de bodem met de voorgekookte aardappel schijfjes.
  • Verhit wat boter of olie in een koekenpan en bak hierin de vega(n) rul stukjes.
  • Laat ondertussen de zuurkool uitlekken en voeg toe aan de rul stukjes.
  • Voeg ook de zuivelspread en mosterd toe.
  • Meng dit alles goed door elkaar en verspreid het vervolgens over de aardappelschijfjes in de ovenschotel.
  • Top af met de geraspte kaas.
  • Stop de ovenschotel in de oven totdat de kaas lekker gesmolten is.

Eet smakelijk!

Variatie mogelijkheden:
- ook lekker met prei en appel erdoor
- gebruik je liever vlees? Kies dan voor mager rundergehakt of kip gehakt

Voedingswaarden per portie (met vega rul stukjes):

Kcal 460 kcal
Koolhydraten 28 gram
Eiwitten 35 gram
Vetten 18 gram
Waarvan verzadigd vet 9 gram
Vezels 14 gram
Zout 4 gram
#replace title#