Ketogeen dieet
Het ketogeen dieet is een streng koolhydraatarm dieet. Je neemt dagelijks maximaal 50 gram koolhydraten. Het dieet kan helpen bij bepaalde ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten en epilepsie. Sommige mensen volgen het dieet ook om af te vallen.
Reumatische aandoeningen
Elke dag opstaan met pijn en stijfheid in je gewrichten, voortdurend moe en lusteloos zijn. Dit zijn klachten die door reuma kunnen ontstaan. Maar hoe fijn zou het nou zijn als je deze klachten kan verlichten of zelfs kan voorkomen met behulp van voeding?
Maagklachten
Brandend maagzuur, pijn in de bovenbuik of opboeren: iedereen heeft er weleens last van. Het is niet altijd duidelijk waardoor maagklachten ontstaan en vaak gaan ze ook vanzelf over. Wanneer je langere tijd problemen met je maag hebt, kan het helpen om je voedingspatroon aan te passen.
Zwangerschap
Als je zwanger bent of wil worden, wil je graag gezond en veilig te eten. Zowel voor jezelf als voor je baby. Welke voedingsstoffen heb je (extra) nodig? En welke voeding kan je juist beter laten staan?
Het kan zijn dat je allergisch of overgevoelig op bepaalde voeding of producten reageert. Je krijgt dan na het eten van dit voedsel klachten zoals jeuk, huiduitslag, buikkrampen of benauwdheid
Maagverkleining
Wanneer je er over nadenkt om een maagverkleining te ondergaan, is een gezond voedingspatroon heel belangrijk. Je moet zowel và³à³r als na de operatie goed op je eten letten
Parkinson
Als je de ziekte van Parkinson hebt kan het eten en drinken steeds een beetje moeilijker gaan. Zo kan je bijvoorbeeld last krijgen van verminderde eetlust, kauw- en slikproblemen, misselijkheid, obstipatie (verstopping) en (ongewenst) gewichtsverlies. Voeding kan je helpen deze klachten te verminderden.