Ondervoeding of ongewenste gewichtsverlies
Bij ondervoeding of ongewenst gewichtsverlies denk je vast aan een mager persoon, maar wist je dat ondervoeding ook voor kan komen als je overgewicht hebt? Ondervoeding betekent eigenlijk dat je lichaam een langere tijd te weinig voeding binnenkrijgt om goed te kunnen functioneren.
Kanker
Het is belangrijk goed op je voeding te letten wanneer je wordt behandeld voor kanker. Als je voldoende gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt, kun je je gewicht en conditie op peil houden.
Nierproblemen
Je nieren hebben verschillende functies. Ze verwijderen afvalstoffen, zorgen voor genoeg vocht en zout in het lichaam, regelen de bloeddruk en doen nog veel meer. Belangrijk dus om je nieren gezond te houden. Wanneer je nieren niet meer goed werken, kan nierfalen of nierschade ontstaan.
Eetstoornissen
Ben je alleen maar bezig met hoeveel je weegt en wat je eet? Dan kan het zijn dat je een eetstoornis hebt. Er zijn verschillende eetstoornissen: van zo weinig mogelijk eten tot juist eetbuien hebben.
COVID-19
Wanneer je hersteld van het coronavirus is een goede voeding, samen met voldoende beweging, belangrijk voor het herstellen van je spierkracht en conditie.
COPD
Gezonde voeding draagt bij aan toename van spiermassa en vergroot daarmee je kracht en jouw conditie. Je kan daardoor beter ademhalen
Botontkalking
Als je last hebt van botontkalking (osteoporose) worden je botten steeds zwakker. Het komt bij iedereen voor, maar vaker bij oudere mensen en vrouwen. Doordat je botten minder sterk zijn, kun je makkelijker iets breken.
Diabetes, voeding gaat je helpen
Diabetes (suikerziekte) wordt ook wel een chronische ziekte genoemd en wordt ingedeeld in diabetes type 1 en diabetes type 2. Ze hebben beide een andere oorzaak waardoor de behandeling verschild van elkaar.