Voeding bij darmklachten en ziekten
Voeding speelt een belangrijke rol bij het verminderen van darmklachten. Met de juiste voedingskeuzes kun je je darmgezondheid verbeteren.
Voedselallergie en overgevoeligheid
Allergisch of overgevoelig voor bepaalde producten? Dat kan lastig zijn! Je kan beter niet zelf producten uit je voedingspatroon weglaten. Hierdoor heb je kans op een tekorten. Wij helpen je graag!
Ketogeen dieet
Het ketogeen dieet is een streng koolhydraatarm dieet. Je neemt dagelijks maximaal 50 gram koolhydraten. Het dieet kan helpen bij bepaalde ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten en epilepsie. Sommige mensen volgen het dieet ook om af te vallen.
Ondervoeding of ongewenste gewichtsverlies
Bij ondervoeding of ongewenst gewichtsverlies denk je vast aan een mager persoon, maar wist je dat ondervoeding ook voor kan komen als je overgewicht hebt? Ondervoeding betekent eigenlijk dat je lichaam een langere tijd te weinig voeding binnenkrijgt om goed te kunnen functioneren.
Eetstoornissen
Ben je voortdurend bezig met wat je eet en hoeveel je weegt? Of kun je juist niet stoppen met eten? Dit kan wijzen op een eetstoornis. Eetstoornissen variëren van zo min mogelijk eten tot het hebben van eetbuien.
COVID-19
Bij herstel van het coronavirus is een goede voeding, samen met voldoende beweging, belangrijk voor het herstellen van je spierkracht en conditie.
Botontkalking
Als je last hebt van botontkalking (osteoporose) worden je botten steeds zwakker. Het komt bij iedereen voor, maar vaker bij oudere mensen en vrouwen. Doordat je botten minder sterk zijn, kun je makkelijker iets breken.
Parkinson
Als je de ziekte van Parkinson hebt kan het eten en drinken steeds een beetje moeilijker gaan. De diëtist kan je hierbij helpen!
Maagverkleining
Gezonde voeding voor en na een maagverkleining is erg belangrijk. De diëtist helpt je graag!
#replace title#