Aan het begin van een fris, nieuw jaar start iedereen fanatiek met goede voornemens. Sommigen houden het na drie dagen al voor gezien. De koektrommel staat verleidelijk op tafel, geen zin om nog te sporten na een zware werkdag… Toch zijn er ook voornemens die met een goede planning en een vaste structuur heel goed zijn vol te houden én je bovendien een verzadigd, voldaan en gezond gevoel geven. Eén daarvan is méér groente eten. Zelfs als je niet zo’n groente eter bent kunnen onderstaande ideeën je helpen toch die 250 gram per dag - of meer - te halen.

Drie tips om meer groente te eten:

  1. Neem standaard een portie groente bij je ontbijt

Start je de dag met brood of crackers? Top je boterham of cracker dan eens af met tomaat of komkommer. Lekker fris en je eerste portie groente heb je vast binnen.
Eet je liever yoghurt met muesli of noten? Ook hier kun je groente aan toevoegen, zoals geraspte wortel. Lekker zoet! Of neem een smoothie(bowl) gemaakt van fruit, groente en zuivel. Zoals magere kwark met banaan en een handje spinazie.

  1. Tussendoor ook wat groenvoer

Kies voor snoeptomaatjes, worteltjes of radijsjes om op te knabbelen. Of neem een cracker of beschuit met groentespread en rauwkost er boven op. Met dit binnen handbereik kom je niet eens in de buurt van die verleidelijke koeken of een zak chips.

  1. Ook bij de lunch is groente niet te missen

Probeer eens een volkorenwrap met avocado, tomaat en wortel, een quinoasalade met pompoen, rucola en mandarijn, een zelfgemaakte soep of een omelet met groente restjes van de dag ervoor. Vooraf plannen is hierbij het toverwoord.

Door gedurende de dag al aardig wat groente binnen te krijgen, is het ’s avonds een koud kunstje om aan die 250 gram – of meer – groente te komen. Met welk idee ga jij als eerst aan de slag?

#replace title#